19 Mayıs 2010

İnternet hızı nasıl yüzde 20 arttırılmaz?

İnternet hızı nasıl yüzde 20 arttırılmaz?
Büyük resmi görmek için tıklayınHızlandırmadığınız gibi sesiniz kesilebilir
4. XP ve QoS

Windows XP'nin internet bant genişliğinin yüzde 20'sini hizmet kalitesini arttırmak için ayırdığı konuşuluyordu. Hala da bu söz ortalıkta dolaşıyor.

GPEdit.msc'nin kapatılmasının indirme hızını arttırdığı iddiası özellikle Türkiye'de 128 Kbps ADSL yaygınken güçlüydü.

Ancak Microsoft bu ayırılan bant genişliğinin diğer uygulamalar tarafından, o uygulama kullanmadığı sürece kullanılabildiğini açıklamıştı. Yani bu QoS hizmeti indirme hızını normal şartlarda etkilemiyor. Oyun oynarken sesli görüşme yapıyorsanız, sesin akıcılığını sağlamak gibi işler için kullanılıyor.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

Sonraki Sayfada:

Level 2 Önbellek ipucu
 RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 18 yorum
1234Sonraki
Mococo yazmış:
http://www.chip.com.tr/konu/windows-icin-10-yanlis-ipucu-bir-yerde-yararli-bir-yerde-zararli_20130_9.html

4 GB Ram im var vista kullanıcısıyım.bu yöntem işe yarar mı ?
30 Ağu 2010  12:36Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Turhan Uzman yazmış:
Demek sonuçta iddialı optimizasyon araçları çöpe...Zaten bu araçların neredeyse tümü ''kelin iacı olsa başına sürer'' tarzında idi ve bir çoğunun işe yaramadığını deneme yanılma yoluyla öğrenmiştik.Sözün özü sanki yaşasın ''disk birleştirme'' olmadı ''format'' oluyor bir yerde. Güzel bir derleme olmuş.
27 May 2010  16:40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Aradan kaç tane güncelleme, kaç tane service pack geçti, normaldir bu tür değişiklikler
22 May 2010  01:29Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
mons yazmış:
chip biri bizi kandırıyor ama kim şuraya da bir bakın önce. http://www.chip.com.tr/ipucu/Cift-veya-dort-cekirdekli-sistemlere-doping_319.html?ay=201307

CHIP Online'ın notu:
Geçen seneden kalma bir ipucunun url'sini vermişsiniz. Makaleden alıntı "Yapılan testler ve tecrübeler, geçen zaman zarfında işe yarayan ve yaramayan ipuçlarını ortaya serdi ve biz de sizinle paylaşmaya karar verdik."

Kısacası zamanında o ipuçlarını verdiğimiz için bugün değerlendirip "İşe yaramıyor veya bekleneni veremiyor" diye tekrar makale yaptık. Kullanıcıyı kandırmıyoruz, tam aksine kendimiz de yazsak doğrusunu bulunca yanlışı düzeltiyoruz.
20 May 2010 02:37
--------------------------------------------------------------------------

Fakat ilginc olan CHIP'in yazinin sonuna dustugu not...

"Yaptığımız testlerde değişik sistemlerde bu ayarın %20'ye varan bir performans sağladığını gördük."

Yazisini okuduktan sonra...

"Windows Vista açılışta tek çekirdek kullanarak boot ettiği için, diğer çekirdekleri de işin içine katarak, boot süresini kısaltmak mümkün değil."

Bunu da okuyunca biraz sasirmiyor degil hani insan,
Yani birden fazla sistemde deneyip %20 tasarruf ettiginize kanaat getirdikten ve tavsiye ettikten sonra aradan gecen 1 yil muddet icerisinde bu %20'nin halisulasyon oldugunu iddia etmek gibi birsey oluyor sanirim...

Saniyorum yeni makalede bahsi gecen ipuclari dis kaynakli ve editor aktarmis ( CHIP merkezinden, Almanya dan olabilir )
Fakat bu konuya aciklik getirilmeli ve CHIP son sozu soylemeli.
Bunun bir avantaji var midir yok mudur?
Suleyman Demirel gibi ;
"Dun dundur, bugun bugundur..."
Mantigi CHIP'e yakismaz, en kisa zamanda detayli bir inceleme sanirim okurlarina bir borcudur, borc olmasa da bir jest olarak dusunulebilir.

Saygilar,
22 May 2010  01:21%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
mons yazmış:
chip ben bizi kandırıyorsunuz demedim biri bizi kandırıyor demiştim. chip e güvenimiz var da ben makalenin derlemesi başka kaynaklara dayanıyor diye düşünüp o kaynakları kastedmiştim.
22 May 2010  00:11Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
1234Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu