Windows Mobile 6.5: Merak ettiğiniz her şey
31 Ekim 2009

Kabuk değişimi

Kasım Soyyiğit
Microsoft'un yeni Windows Mobile'ı Android ve Symbian'dan iyi mi, kötü mü? Test ettik...
Kabuk değişimi

Bu konuda okuyacaklarınız:

Bekleyiş sona erdi; Microsoft 6 Ekim tarihinde Münih'te yeni cep telefonu işletim sistemi Windows Mobile 6.5'i tanıttı. Yeniden makyajlanan ve geliştirilen bu yazılım hakkındaki bütün detayları bu yazımızda bulacaksınız; bunun yanında beraberinde getirdiğini yeni servislere ve bu yazılımı ilk kullanan smartphonelara da göz atacağız.

Daha şubat ayında Microsoft, Barselona'daki Mobile Word Congress'de (MWC), Windows Mobile 6.5'i kullanan ilk dokunmatik aygıtları görücüye çıkarmıştı. Nihayet zamanı geldi ve artık bu işletim sistemini kullanan cep telefonları piyasada yerini almaya başladı.

Microsoft kaybettiği pazar payı oranlarını geri kazanabilecek mi?
2008 sonunda Windows Mobile'ın pazar payı düşüşünü devam ettirerek %9 civarına kadar geriledi. Daha modern işletim sistemleri (özellikle Android ve Apple iPhone'un işletim sistemleri) karşısında Windows Mobile'ın bir önceki 6.1 sürümü geride kalıyordu ve belirgin bir şekilde kötü bir dokunmatik yönetim sistemine sahipti. Peki, güncelleme ne vaat ediyor? Yeni makyaj işe yaradı mı? Redmond orijinli firma artık Apple ve Symbian'a yetişebilecek mi? Peki, yeni yetmeler olan Android ve Palm webOS karşısında varlık
gösterebilecek mi?

Bütün detaylar ve ilk izlenimler
Gelecek sayfalarda Windows Mobile 6.5'in getirdiği yenilikleri sizinle paylaşacağız. Bununla beraber size sadece teorik bilgi verme ile yetinmeyeceğiz; aynı zamanda yeni elimize geçen ve Windows Mobile 6.5 işletim sistemini kullanan ilk cep telefonu olma özelliğini taşıyan HTC Touch2'ye de göz atacağız. Sizinle paylaşacağımız bir başka konu ise piyasaya çıkacak olan Windows Mobile 6.5 işletim sistemini kullanan Business cep telefonları olacak.

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 6 yorum
12Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
bende lg gm735 var ama bu elefona uyumlu bir tane bile oyun bulamadım hala da bulamıyorum bana yardımcı olacak birine ihtiyacım var
24 Ağu 2010  18:56Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
asus p320 winodws 6.1 ie 6.5 yukledim bespara etmez bende adamgibi mobile isletim sytemi yaptilar sandim winodws 7 de iyi is yapmis lar ama 6.5 bespara etmez kimseye tavisye etmiyorum,asus p320'ye androit yukliycem deniycem eger driverlarda soruncikmazsa guzel olcak
05 Kas 2009  08:44%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
6,5 yarım senedir kullanıyoruz yeni değil lansmanı yeni yapılsada ms çalışanlarının pclerinden çoktan çalındı.. :)) + htc 'nin arayüz yazılımınında aynı kopya uyarlamalarıylada 1,5 senedir kullanıyoruz altında 6,1 yada 6,5 olması gene hiçbirşeyi değiştirmeyecek. ha bide iphone culara sesleniyorum siz daha yokken dünyada bu makineleri biz kullanıyorduk sonradan gördünüz eğlendiniz biz bunları çoktan aştık..2002 senesinde tom raider oynardık 1 e 1 o zaman ruhunuzdan haberiniz yoktu şimdi saygı duymayı öğrenin lütfen.
04 Kas 2009  15:06%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Haksu77 yazmış:
Bence MS 6.5 ile yalnizca biraz zaman kazandi. Windows Mobile 7 ciktiginda Windows 7nin estirdigi hava ile pazar payini artiracagini dusunuyorlar sanirim. Onun icin biraz geciktiriyorlar Mobile 7 surumunu onumuzdeki yil sanirim pazarda olur ve buyuk ihtimal Windows 7 gibi iyi bir dokunmatik arayuzu ile gelecek.
02 Kas 2009  03:20Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
haha iphone taş atan rakipleri iphone özenerek uygulama store oluşturuyorlar :) appstore yazmaya utanmışlar heralde :)
31 Eki 2009  21:55%10Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%90
12Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Intel'in teknolojileri ile tanışın!

Teknolojinin bugünü, yarını ve geleceği...

Sizin için hazırladığımız çok özel bir mikro site ile Intel teknolojileriyle tanışmak için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu