Win-MacOS: Kim kimden ne aldı
26 Ekim 2009

Windows ve Mac OS'un 20 ortak yanı

Ali Güngör
MacOS kullanan Windows'u, Win kullanan MacOS'u suçladı: İşte "çalıntı" iddiası arasında 20 benzerlik
Windows ve Mac OS'un 20 ortak yanı
Windows ve Mac, ezeli rakipler ama ebedi dost değiller

İki dev markanın hayranları senelerce birbirini suçladı, oysa onlar birbirini örnek aldı: İşte 20 ortak özellik

Forumlarda ve yorumlarda Windows ve Mac kullanıcıları Windows 7 ile Mac OS X 10.6 Snow Leopard'ın özelliklerini karşılaştırıyor. Güzel yorumlar da var ancak genellikle bir süre sonra marka hayranlığı yüzünden tartışmacılar karşı tarafı dinlemeden sadece konuşuyor. Bu konuşmalar öyle bir noktaya varıyor ki, taraflar farkına varmadan aynı şeylerden bahsediyor!

Bu bir rastlantı değil, bilgisayar tarihinin iki önemli figürü olan Bill Gates ve Steve Jobs, iki dev şirketin başında bilişim dünyasını şekillendirdi. Kendi aralarında geçen diyalogların bir kısmını hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Ancak bu iki rakibin yönettiği iki rakip şirket olan Microsoft ve Apple yıllardır karşı karşıya. Arada birbirlerini kopyacılıkla suçlasalar da aslında ikisi de bir diğerinden bol bol esinlenmiş.

Hayranlar arası tartışmalar kimin, neyi, kimden aldığı konusunda kızışırken, biz bu 20 özelliği sıralıyor ve işin aslını ortaya koyuyoruz.

İşte hepsi galerimizde, Mac ve PC'nin 20 ikiz özelliği...

iPhone ve iPad kullanıcıları!
CHIP Online uygulamasını yüklemek için tıklayın!

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 13 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
Esinlenme olmasa idi hiçbir şey buralara kadar gelmezdi zaten. Çalmak konusu ise ağır bir ifade. Birebir aynısını değilde daha iyisini yapıyorsan esinlenmedir o. Ama Bir programı alır ismini a yapar sonrada ben yaptım die çıkarsan o düpe düz hırsızlıktır.

Apple microsoft ikilisini hırsız die suçlayan arkadaşlar. Bi düşünün.
intel - Amd ikilisi mesela Amd intelden sonra çıktı piyasaya ve intelin bacaklı olduğu dönemlerdeki gibi işlemci üretiyor. Amd hırsızmı ?

Asus anakart üretiyor. Gigabyte ta üretiyor yeni bir özellik eklediklerinde hırsızmı oluyorlar ?

Yazılımda. Adobe photoshopu yaptı. Sonra Corel firmasi da benzer bir yazılım Photo painti çıkarttı Adobe den mi çaldılar ?

Sony playstation yaptı microsofn nintendo yu birbirlerinden esinlendiler geliştirdiler. Aksi halde Sony PS3 ü bu kadar güzel yapabilirmiydi ?
01 Kas 2009  04:07Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
infoman, Microsoft, Mac OS X'e yazılım üreten bir firmaydı. Microsoft ta mouse ile kullanılan pencereler ve dropdown menulerden oluşan grafik arayüzünü ilk kez Apple'da gördü, ve Windows'u buradan yola çıkarak hazılardı.
Ayrıca, Apple'ın yazılım konusunda Microsoft'tan daha uzman olduğu iddia edilemez. Çünkü Apple sadece kendi donanımları için yazılım üretiyor, ki bu durumda stabil yazılım üretmek çok daha kolay. Microsoft un yazılımları ise dünyanın Apple dahil, tüm bilgisayarlarında çalışıyor.

Ayrıca Apple'ın işletim sistemi üzerinde daha çok 'icat' yapmasının, daha çok yeni fikir üretmesinin nedeni de, asıl amacının bu olması, ve hareket alanını fazla olması. Mesela, multitouch mousepad yaptığında, bunu anında işletim sistemiyle destekliyor, veya time capsule yaptığında, veya aydınlatmalı klavye yaptığında.
HP, Dell, Sony böyle şeyler yapamıyorlar, çünkü Windows açık kaynaklı değil, ve geliştirdikleri şeyleri işletim sistemine gömmek yerine sistemin üzerinde çalıştırmak zorunda kalıyorlar. Bu da sistemi yavaşlatıyor, insanlar da genelde bu tip yazılımları siliyorlar.
27 Eki 2009  11:59%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
infoman yazmış:
Microsoft, Apple'a Yazılım üreten bir firmaydı. Hiçbir zaman çırak olmadı. Kendi uzmanlık alanı vardı ve bu uzmanlığı işletim sistemi üretecek kadar geliştirdi. Madem Apple ustaydı Microsoft çıraktı neden Apple Microsoft'a kendisi için yazılım üretmesi karşılığında para verdi?
27 Eki 2009  10:59Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Pirates of the silicon valley filmini izleyin her şeyi daha iyi anlıcaksınız
27 Eki 2009  10:36%100Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%0
Ziyaretçi yazmış:
Zaten Bill Gates önce Steve Jobs ile çalışmıştır.Sonra bilgisayar üretmek için gereken bilgileri Apple'dan çalıp Microsoft'u kurdu
26 Eki 2009  20:33%40Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%60
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Qnap Turbo NAS TS-879 Pro

WD TV Live 2011

Qnap Turbo NAS  TS-879 ProTest Merkezi'mize Tesan tarafından yollanan bu NAS cihazı, oldukça çok yönlü bir ürün.
Bugün, 10:00
WD TV Live 2011Western Digital'in yeni medya oynatıcısı WD TV Live 2011'i inceledik.
09 Şubat 2012 Perşembe

LG P990 Optimus Speed

Asus Zenbook UX31E

LG P990 Optimus SpeedAndroid platformunu kullanan LG Optimus 2X, test merkezimize konuk oldu.
08 Şubat 2012 Çarşamba
Asus Zenbook UX31Eİnce ve hafif... Üstelik masaüstü bilgisayarlarla yarışacak donanıma sahip. İşte Asus Zenbook...
07 Şubat 2012 Salı
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

CHIP Online iPad ve iPhone'da!

CHIP Online mobil uygulamalarını indirin

Uzun süredir beklenen CHIP Online mobil uygulaması iPad ve iPhone için çıktı. Turkcell sponsorluğunda hazırlanan uygulamaları indirmek için tıklayın!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

2012'nin cep bombaları!

2012'de çıkması beklenen, hakkında en çok konuşulan 15 cep bombasını bir araya getirdik!

diğer galeriler...

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Şubat 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu