XP'den Win 7'ye geçiş
13 Eylül 2009, 00:03

XP'den Windows 7'ye: MS imzalı püf noktalar

Halil Mollaoğlu
Microsoft, Windows 7'ye yükseltme yapacak kullanıcıların kafalarında sorulara cevap verdi.
XP'den Windows 7'ye: MS imzalı püf noktalar
Windows 7: Microsoft yükseltme imkanlarını açıkladı.
Microsoft, Windows 7 için olası yükseltme imkanlarını resmi olarak açıkladı. Ayrıca firma, kullanıcının yükseltme yaparken nelere dikkat etmesi gerektiğini de bildirdi.

Açıklamalara göre Windows Vista SP1 (ve üzeri) kullanıcıları yükseltme seçeneğiyle aynı değerdeki Windows 7 sürümüne geçiş yapabiliyor. Örneğin Windows Vista Home Basic veya Vista Home Premium'dan Windows 7 Home Premium ve Ultimate sürüme yükseltme yapılabilecek. Sadece Windows 7 Professional sürüme geçiş yapıldığında sıfır kurulum gerecek.

Windows Vista Business kullanıcıları direkt Windows 7 Professional veya Ultimate sürüme yükseltme yapabiliyor. Burada da sadece Windows 7 Home Premium sürüme geçiş yapıldığında sıfırdan kurulum gerecek.

Son olarak Windows Vista Ultimate kullanıcıları direkt Windows 7 Ultimate'e yükseltme yapabilecek. Daha alt sürüme geçiş yapılmak istendiğinde her halükarda sıfırdan kurulum gerekecek.

Windows XP kullanıcılarının ise geçiş yapacakları sürüm ne olursa olsun Windows 7 kullanmak için işletim sistemini yeniden kurmaları gerekiyor. Buna ek olarak Microsoft, 32-Bit bir sürümden 64-Bit sürüme geçiş yaparken (veya tersi) genel anlamda sıfırdan kurulumun gerektiğinin altını çiziyor.

Bilgi için: Microsoft
Telefon: (212) 258 59 98

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Konu ile ilgili Ürünler

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 11 yorum
123Sonraki
Ziyaretçi yazmış:
"windowsta neden con adında bir dosya açamıyoruz

memoxcan@gmail.com"
Geçen asırda bu soruya cevap verilmişti. Sırf kıllık olsun diye sordun herhalde.Con’un asıl açılımı console dur. Consol komut dosyası olduğu için con ismini kullanabilseydik işletim sistemi komut dosyası çalışmayacağından çökücekti. Bir başka neden ise belgeler veya xp’de belgelerim klasörünün uzantısı .con olmasıdır. Belgelerim’in ismini con olarak değiştirebiliriz. Ayrıca XP altında mkdir ve md c:\con şeklinde oluşturulabiliyordu. haberiniz olsun
Osman Akar
02 Ara 2009  09:50%0Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%100
Ziyaretçi yazmış:
ya bnim işletim sistemim vista home premium para weripte windows 7 ye geçmek istiyorum degermi sizce cvp yzn ltfn
15 Eki 2009  13:12Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
AkyüzCan yazmış:
"...Ya ne yani bu konuyu tam olarak iyi anlatirmisiniz

Windows Vista Home Preimum Kullaniyorum ve Windows 7 Home Preimun gecis Hakkina sahibim öylemi

Peki bu is nasil olacak CD indirmeyecekmiyiz format atmayacakmiyiz Windows 7 yi sifirdan kurmayacakmiyiz basitce Vistanin üstünemi kuracaz bu tamamen bir sacmalik."
Her şeyin başı okumamaktan ve araştırmamaktan kaynaklanıyor böyle bir hakkın var ücretsiz geçiş "var"ı CHIP de kimse demez...Vista home premiumdan sıfırdan kurulum yapmadan ekim 2009 da satın aldığınız Windows 7 home premium DVD si ile ya da online olarak lisans anattarını satın alıp upgrade yani bir üst versiyona yükselme yapabilirsiniz demek o.Yok ben almışken ultimate alayım derseniz vista home premiumdan windows 7 ultimateye upgrade olamayacağı için sizden sıfırdan kurulum istenir...Umarım saçmalık dediiğiniz konuyu anlamışınızdır...
13 Eyl 2009  12:26Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
windowsta neden con adında bir dosya açamıyoruz

memoxcan@gmail.com
13 Eyl 2009  12:09Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Ya ne yani bu konuyu tam olarak iyi anlatirmisiniz

Windows Vista Home Preimum Kullaniyorum ve Windows 7 Home Preimun gecis Hakkina sahibim öylemi

Peki bu is nasil olacak CD indirmeyecekmiyiz format atmayacakmiyiz Windows 7 yi sifirdan kurmayacakmiyiz basitce Vistanin üstünemi kuracaz bu tamamen bir sacmalik.
13 Eyl 2009  06:10%33Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%67
123Sonraki

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Web hosting'de kampanya!

Sınırsız cpanel hosting...

Alan adı kaydı, web hosting ve sunucu ihtiyaçlarınıza tek elden hesaplı çözümler!

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu