Windows 7 RTM testte
3 Ağustos 2009

Yeni Windows 7 performans testinde

Halil Mollaoğlu
CHIP Online MS'nin yeni nesil işletim sistemi Windows 7'nin final sürümünü performans testine soktu.
Yeni Windows 7 performans testinde
Büyük resmi görmek için tıklayınWindows 7: Microsoft'un yeni sistemi testte.

Bu konuda okuyacaklarınız:

Her ne kadar Windows 7 devrimsel nitelikte yenilikler sunmasa da tüm testler şu noktada hemfikir: Yeni Windows, sevilmeyen Vista'dan çok daha hızlı. CHIP Online mutlak performans testini yapıyor.

Daha az onaylama diyalogları, basit görsel süsleme, kolay ev ağı kurulumu ve takılan cihazları daha rahat yönetme imkanı: Microsoft, kullanıcıların eleştirilerini ciddiye alıyor ve Windows 7'yi selefi Vista'dan çok iyi hale getiriyor.

Detay bazındaki iyileştirmeler dışında çıkacak olan işletim sisteminin performansı, yükseltme yapacak kişilerin kararında büyük bir rol oynayacak. Şu günlerde hala Windows XP kullananlar yeni işletim sisteminin standart kurulumuyla daha güvenli olması, aygıt sürücüleriyle etkileşimi kolaylaştırması ve DirectX 11 ile beraber gelmesi nedenleriyle yükseltmeye kolaylıkla razı olabilir. İki sene önce Vista'ya geçiş yapmış olan kişileri ikna etmek içinse daha fazla sebep gerekiyor. Daha iyi performans yükseltme yapmak için yeterli bir sebep olabilir mi?

Internet’i daha hızlı gezin:
Google Chrome yüklemek için tıklayın

RSS: Bu yazıyı beğendiniz mi? Tıklayın, hiç bir yazıyı kaçırmayın

FORUMDA TARTIŞIN

Oyla:
En Düşük
Oy ver: 1Oy ver: 2Oy ver: 3Oy ver: 4Oy ver: 5
En Yüksek
Yasal Uyarı: CHIP Online üzerinde yayınlanmakta olan bu haber/makalenin tüm hakları Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş.'ye aittir. Bu içeriği CHIP Online tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde kaynak göstererek kendi online kaynaklarınızda yayımlayabilirsiniz.
Alıntı kuralları için tıklayınız...
YORUMLAR
Toplam 89 yorum
12345678910Sonraki»
Ziyaretçi yazmış:
karşılaştırmayı 1 GB RAM'le yaptığınızdan tüm testlerde XP birinci gelmiş.Şaka gibi ya. 1 GB RAM'le zaten Windows 7'den tat alamazsınız ki.
04 Nis 2010  20:44Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
turgutcaa yazmış:
Bu zamana kadar kullandığı en iyi microsoft işletim sistemi diyebilirim. Driver tanıtma derdi hiç kalmamış her donanımı kendisi tanıyor. Vista yanından bile geçemez. XP nin vista görünümlüsü denilebilir aslında ama XP ye göre de başarılı bir OS.
04 Kas 2009  15:49Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
windows 7'yi milestone 2 sürümünden bu yana kullanıyorum ve ne xp ne vista nede diğer işletim sistemleri yanından bile geçemezler yıllarcada xp kullandım ama 7den xpye geçiş uçaktan trene binmekten başka bi his vermiyor artık tamamiyle müthiş bi sistem
16 Eki 2009  13:19Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
bu kadar sık işletim sistemi cıkatmanın manası nedir. MS vista üzerine neden bu kadar kısa sürede başka bir işletim sistemi cıkarıyor.XP eski bir işletim sistemi olabilir. Ama Tam oturmuşken öldürmeye çalışmak doğru mu?
14 Eyl 2009  13:38Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim
Ziyaretçi yazmış:
Windows XP gereksiz özelliklerden arınmış bir işletim sistemi.
Vista ve Windows 7 de arka planda onlarca hizmet var o yüzden XP nin performansına hiçbir zaman erişemeyecektir. Ama günümüz uygulamaları ve bilgisayarları artık bu gelişmiş hizmetlere ihtiyacı duyuyor. Gerek yazılımcılar gerekse donanımcılar yeni nesil PC standartlarına göre yazılım ve donanım hazırladığı için biz de eninde sonunda bu işletim sistemlerine geçmek zorunda kalacağız.
Windows 7 ye gelince onu Vista'dan üstün kılan sadece RAM ve sistem kaynaklarının optimize edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Diğer özelliklerinde zaten Vista'yı geçemiyor. Yeni güncellemelerle daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Unutmayın ki Microsoft boş durmuyor.
Forever Linux.
01 Eyl 2009  11:37%50Bu yorumu beğendimBu Yorumu Beğenmedim%50
12345678910Sonraki»

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan CHIP Online sorumlu değildir.
Siz de yorumunuzu yazın
CHIP Online Ziyaretçisi
Yorumunu Gönder
Lütfen bu bölüme sadece yorumlarınızı yazın. Teknik yardıma ihtiyaç duyduğunuz konuları lütfen forumda ilgili bölüme veya Uzmanına Sorun bölümümüze yazın, yanıtınızı çok daha sağlıklı ve hızlı olarak alabilirsiniz
DONANIM İNCELEMELERİ

Smarttab STC12

BlackBerry Bold 9790

Smarttab STC12	İyi bir tablete sahip olmak için her zaman bütçenizi zorlamanız gerekmiyor .
28 Mayıs 2012 Pazartesi
BlackBerry Bold 9790Daha ince ve daha yetenekli...
25 Mayıs 2012 Cuma

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath

Fritz!Fon MT-F

Creative Sound Blaster Tactic 3D WrathRahatlığa ve yüksek performansa odaklı tasarımı sayesinde işitme hassasiyetinizin sınırlarını arıyor.
24 Mayıs 2012 Perşembe
Fritz!Fon MT-FDaha etkili bir kablosuz ağ...
24 Mayıs 2012 Perşembe
CHIP ONLINE FORUM
CHIP Online Uygulamaları

Beş harika kitap kazanmak için tıklayın!

Sadece CHIP Online üyelerine özel...

CHIP Online üyeleri için özel olarak hazırladığımız beş e-kitabı bilgisayarınıza hemen indirmek için tıklayın.

Hemen Tıklayın

İlginizi Çekebilir

İlişkili diğer video, haber, ürün ve galeriler

CHIP Online-VideoRSS-Feed

Son Eklenen Videolar

En Çok Okunan Haberler

En Çok Okunan Makaleler

CHIP Online'da Bugün

Son Eklenen Haberler ve Makaleler

Okur HaberleriRSS-Feed

Üyelerimizin gönderdiği Teknoloji Haberleri

CHIP Online-GaleriRSS-Feed

Galeriler, Ürünler ve Duvarkağıtları

Cehennemden fırlayan 30 web sitesi!

Dünyanın en kötü web sitelerini sizler için seçtik! Gördüğünüzde kaçacak delik arayacaksınız!

diğer galeriler...

Dijital Fotoğraf Kursu

CHIP Dergisi: Mayıs 2012

Diğer Yayınlar

İşbirliği ortaklarımız

• Hepsiburada.com
  • Level
  • Turhost
  • CHIP Download
  • yenibiris.com

Cep telefonları | Ekran kartları | Masaüstü | Notebook | Ses kartları | Webcam | Klavye & Fare | Yazıcılar | Tablet Ev Sineması
Mp3 Player | Usb Bellekler | Video kameralar | Fotoğraf Makinesi | Taşınabilir diskler | LED & LCD Tv | Monitörler | OEM | PDA
Navigasyon | Oyun Konsolu