2012'nin en iyi 20 grafik kartı testte!

Günümüzün en canavar 20 grafik kartını test ettik; dört ayrı kategoride puanlandırdık!

En iyi 20 grafik kartı!

Grafik kartları piyasasında Nvidia ve AMD'nin ezici bir üstünlüğü bulunuyor. İki üreticinin çipleri, ortak üreticilerin farklı modellerinde kendine yer edinmiş durumda. Özel soğutucularla ve overclock işlevleriyle donatılmış modern grafik kartları, oyun ve PC meraklıları için geniş olanaklar sunuyor.

Yüksek bir grafik performansı sizin için önemliyse, yüzünüzü masaüstü PC'lere dönmeniz şart. Örneğin Asus GTX 680 DCII TOP'taki dahili GK110 grafik işlemcisi, 1536 shader motoruna sahip ve 1137MHz saat hızında çalışıyor. 2GB'lık belleği 6.000MHz saat hızında işleyen kart, sessizliğiyle de bizi etkilemeyi başarıyor. Asus GTX 660 DCII ise fiyat/performans oranıyla dikkatimizi çekti. Üzerinde 2GB RAM taşıyan, 960 shader motoruna sahip kartın işlemcisi 1.072MHz'de çalışıyor.

Testimizde AMD hayranlarına önerebileceğimiz oldukça iyi bir kart da var. Gigabyte HD 7970, 2049 stream işlemcisine, 3GB GDDR 5 belleğe sahip ve kağıtta Nvidia rakiplerinden daha güçlü görünüyor. 6 monitöre kadar bağlantıya izin veren kart, 1.000MHz saat hızında çalışıyor. Grafik belleğinin hızı ise standart 5.5 GHz. Testlerimizde Radeon HD 6990 dual-GPU'nun performansına yaklaşan kartın hızından oldukça memnun kaldık. Bununla birlikte kartın GeForce GTX 680'in performansına yaklaşamadığını söylemeliyiz.

Testimizde grafik kartlarını şu dört kategoride ayrı ayrı değerlendirdik: Gürültü oranı, işlevsellik, performans ve güç tüketimi. Puanlarımızı gözden geçirerek satın alacağınız ekran kartı konusunda fikrinizi daha da netleştirebilirsiniz. En iyi grafik kartlar, puanlarıyla galeri sayfalarımızda!

Okuyucu Yorumları