2014'ün en çok istenen 10 cihazı!

2014'te en çok istenen teknolojik cihazlar hangileri oldu? Cevap bu listede...

Herkes onları istedi!

Teknolojiyle dolu 12 ayı geride bırakmak üzereyken, geriye dönüp baktığımızda 2014'te birçok yeni cihaz hakkında konuştuğumuzu görüyoruz. Tabi bir de konuşmakla kalmayıp, sahip olmak istediğimiz, belki kesenin ağzını açıp yatırım yaptığımız cihazlar vardı. Aşağıdaki listemizde ise 2014'ün tüm dünyada en çok istenen 10 cihazını sizlerle paylaşıyoruz.

1. Apple iPhone 6

Apple'ın en son telefonu, şüphesiz 2014'te birçok kullanıcının rüyalarını süsledi. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus, 4.7 ve 5.5 inç'lik boyutlarıyla Apple'ın bugüne kadarki en büyük telefonlarıydı. HealthKit, Apple Pay gibi yeniliklerle gelen cihazın büyük modeli, bükülme sorunuyla gündemi epey meşgul etmişti.

2. Samsung Galaxy S5

Dünyanın en iyi Android'li telefonlarından biri olan Galaxy S5, 2014'ün en çok istenen cihazlarından bir tanesiydi. Bununla birlikte telefon, Samsung'un beklediği satış rakamlarına ulaşamadı.

3. Samsung Galaxy Note 4

Galaxy Note 4, harika bir Super AMOLED ekran ve alüminyum çerçeveyle geliyor. Note 4'ün en önemli özelliklerinden bir tanesi elbette, hızla not almanıza ve çok daha fazlasına izin veren dijital kalemi.

GoPro HERO ve diğerleri!

GoPro HERO ve diğerleri!

4. GoPro HERO

En son GoPro HERO4 Black, 30FPS'de 4K çözünürlüklü videolar yakalayabiliyor ve düşük aydınlatmada daha iyi performans veriyor, ancak 500 dolarlık fiyatı oldukça yüksek. Sadece 130 dolara satılan GoPro HERO ise Full HD'de 30FPS yakalayabiliyor ve çoğu aksiyon kamerası meraklısının dikkatini çekmiş görünüyor.

5. Apple iPad mini

Nedense telefonlarımızın daha büyük, tabletlerimizin ise daha küçük olmasını seviyoruz. 7 inç'lik iPad mini 3'ün boyutu ise çoğu için tam yerinde. Apple'ın en son mini tableti, Touch ID parmak izi okuma özelliği ve Apple Pay temassız ödeme sistemiyle geliyor.

6. Microsoft Xbox One

Xbox One başlarda rakibi PS4'ün gölgesinde kalsa da Microsoft, şu sıralar geri dönüş yolunda. Sony, bir yıldan kısa bir sürede 14 milyon satış yaparken, Xbox One satışları şu an itibariyle 10 milyonun hemen altında.

Amazon Kindle Fire ve diğerleri!

Amazon Kindle Fire ve diğerleri!

7. Amazon Kindle Fire

Amazon'un ereader'ları ve tabletleri Türkiye'de çok popüler olmasalar da, dünya çapında büyük ilgi görüyorlar. Amazon, Eylül ayında iPad mini'yle yarışacak yeni, 7 inç'lik bir çift Fire HD ve yeni, yüksek çözünürlükle Fire HDX'i ortaya çıkarmıştı. Amazon'un en son ekitap okuyucusu Kindle Voyage ise 200 dolarlık uygun fiyatıyla oldukça iddialı.

8. Sony PlayStation 4

Xbox One'dan 100 dolar daha ucuza piyasaya sürülen PlayStation 4, konsollarda birinci sıraya rahatlıkla yerleşmişti. Destiny, Assassin's Creed gibi konsolun potansiyelini değerlendiren oyunlar, PS4'ün başarısını sürdürmesine yardımcı olmakta.

9. Apple iPad Air

Yeni iPad Air, inceliğinin yanında Touch ID parmak izi tarama özelliği, daha hızlı işlemcisi, daha iyi kamerası ve daha hızlı Wi-Fi bağlantısıyla dikkat çekiyor.

10. Microsoft Surface Pro 3

Microsoft'a göre Surface Pro 3, "laptop'umuzun yerini alacak kadar" iyi. Öncelikle iş kullanıcıları için geliştirilen Surface Pro 3, Windows 8'in masaüstü sürümünü çalıştırıyor, yani sadece mobil uygulamalarla kısıtlı değil. 12 inç'lik tablet, onu ayakta tutacak bir destekle geliyor. Klavye/kapak aksesuarı için ayrı para harcamanız (120-200 dolar arası) gerekiyor.

Okuyucu Yorumları