Amiral gemileri, Çin malı kopyalara karşı!

Galaxy S5, iPhone 5S ve HTC One... 3 amiral gemisi cebi, Çin'den gelen kopyalarıyla kapıştırdık!

Orijinal, sahtesine karşı!

Çin, kopyalama işinin üstadı. Amiral gemisi akıllı cepleri beğenen, fakat yüksek fiyatından dolayı alamayanlar da Çin işi klonlara yöneliyorlar. En çok satan üç klonu, yani sahte birer iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 ve HTC One M7'yi inceledik. Bakalım Çinliler bu ceplerin içini de dışı kadar iyi kopyalayabilmişler mi?

Fiyatı 2 bin TL'ye yaklaşan popüler amiral gemilerinin tıpatıp kopyalarını yaklaşık 500 TL'ye alıcıyla buluşturan Çinli üreticilerle başa çıkmak mümkün değil. Çoğu yaydığı yüksek radyasyon, kullandığı kalitesiz malzeme ve her an patlama riskine sahip pillerden dolayı tehlikeli olarak değerlendirilen Çinli klon ceplerin en iyilerini bulduk ve orijinalleriyle karşılaştırdık. Görsel anlamda orijinallerini aratmayan klonlar, performans ve kaliteye gelince rakiplerinden oldukça farklılar. Ayrıca işletim sistemi ve yazılımlar açısından da rakiplerine benzemiyorlar, örneğin iPhone'un klonu iOS yerine Android işletim sistemi kullanıyor. Klon cep üreticileri hep güncel olmayan Android sürümünü kullanıyorlar ve onu görsel açıdan süsleyerek orijinaline benzetmeye çalışıyorlar.

Apple iPhone 5S, Samsung Galaxy S5 ve HTC One M7'nin Çinli kopyaları

Şu anda pazarın en popüler amiral gemileri olan üç akıllı telefonu ve onların Çinli kopyalarını her açıdan karşılaştırdık. Orijinal rakiplerinin dörtte biri fiyata alıcı bulan Çinli klonlar, yaklaşık 1500 TL'nin cebinizde kalmasını sağlıyorlar. Samsung'un amiral gemisi Galaxy S5'in klonu No.1 S7 Galaxy S5, HTC One'ın kopyası HDC One ve Apple iPhone 5S'in çakması Thunderbird i5S'i test merkezimize aldık, enine boyuna inceledik. Dış görünüşleriyle orijinal rakiplerini aratmayan bu ceplerin içine baktığımızda, rakipleri kadar "akıllı" olmadıklarını gördük. Detaylı incelemeler ve görsel karşılaştırmalar için galerimizi inceleyebilirsiniz.

Klon Savaşları galerimize ulaşmak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları