Android 4.3 hakkında her şey!

Birkaç saat önce tanıtılan Android 4.3 ve yeni Nexus 7 hakkında her şey, makalemizde!

Android 4.3 hakkında her şey!

Android 4.3 ve onunla çalışan yenilenmiş Nexus 7, Google'ın bugünkü etkinliğinde resmi olarak tanıtıldı. Android 4.3'e hemen yükseltebilecek cihazlar arasında diğer Nexus tablet ve cepler bulunuyor. Android 4.3'teki yeniliklerin en önemlileri arasında yeni kamera arayüzü, daha hızlı bir arayüz, Bluetooth Low Energy desteği bulunuyor. İşte Android'in son sürümünde yapılan en önemli geliştirmeler ve yenilikler!

Kısıtlı çoklu kullanıcı profilleri

Bu yeni işlev, kısaca Android 4.2'deki kullanıcı profili özelliğinin daha geliştirilmiş, tabletinizde ebeveyn denetimleri uygulayabildiğiniz bir hali. Kısıtlı profiller sayesinde uygulamaların performansını ve diğer hizmetleri oturum açan kişiye göre ayarlayabiliyorsunuz. Kısıtlı profiller, uygulama içi satın alma gibi işlevleri de kapatıyor.

Bluetooth'taki geliştirmeler

Bluetooth Smart olarak da bilinen Bluetooth Low Energy, aksesuarlarınızı Android'li cihazınıza çok fazla pil tüketmeden bağlamanıza izin veriyor. Bu geliştirme, özellikle akıllı saatler ve diğer giyilebilir teknolojiler için önem taşıyor.

Oyunlar için dev bir yenilik ve fazlası!

Oyunlar için dev bir yenilik ve fazlası!

OpenGL"ES.3.0

Bu yenilik, oyun geliştiricileri için büyük önem taşıyor. Google'ın sahnede gösterdiği demolara baktığımızda standardın çok daha iyi grafik efektlerine izin verdiğini gördük. Üstelik 1080p çözünürlüğünde ve gerçek zamanlı olarak.

Kısacası Open GL ES 3.0 desteği, Android oyunlarının performansında ve grafik detaylarında büyük bir gelişme anlamına geliyor.

DRM API'ları

Kullanıcılarına daha iyi medya kitaplığı sunmak için Google'ın içerik sağlayıcılarını ikna etmesi gerekiyor. Nexus 7, 1080p video akışı yapabilen ilk Android'li tablet olmaya hazır.

Uyarı merkezi erişimi

Artık Android durum çubuğundan uyarılarınıza erişebilir ve onlarla etkileşimde bulunabilirsiniz. Bunları farklı bir uygulamada görüntülemek veya Bluetooth ile bağlı bir cihaza aktarmak, onların "okundu" durumunu değiştirmek veya yok saymak artık mümkün.

Google Play güncellemesi

Android 4.3 ile beraber yeni bir oyun merkezi ve yepyeni Android uygulamaları platforma eklenecek. Oyunlarda kaldığınız yeri buluta kaydedebilmek, başarılarınızı arkadaşlarınızla karşılaştırabilmek, Android 4.3 ile beraber mümkün olacak.

Diğer yenilikler

En son Android'de arka plan Wi-Fi konumlandırma desteği (ekran kapalıyken bile Wi-Fi konumlandırma işlevinin kullanılabilmesi), daha çok dil desteği, "daha kolay metin girişi" de var.

Android 4.3 güncellemesi, Google'ın dünkü tanıtımdan itibaren Nexus 4, Nexus 7, Galaxy Nexus, Google Galaxy S4 ve Google HTC One'a sunulmaya başlandı.

Yeni Nexus 7'de neler var?

Yeni Nexus 7'de neler var?
Yeni Nexus 7

Yeni Nexus 7'de neler var?

Daha ince ve daha hafif yeni Nexus 7, yine Asus tarafından üretiliyor ve tabi ki Android 4.3 ile geliyor. 7 inç'lik tabletin çözünürlüğü artık Full HD, bu sayede piksel yoğunluğu 323 PPI'a ulaşıyor.

Tabletin IPS paneli Google'a göre onu çiziklerden korumakla kalmıyor, parmak izlerinin de ekranı kirletmesine engel oluyor.

Yeni Nexus 7, yüksek çözünürlüklü ekranını destekleyecek güçlü 1.5GHz Qualcomm S4 Pro işlemcisi ve Adreno 320 GPU ile geliyor. 2GB RAM'e sahip cihaz, NFC, Bluetooth 4.0, SlimPort ile TV'nize 1080p içerik aktarabilme özelliklerine de sahip.

Cihazın kamerası ise sadece 5 megapiksel çözünürlüğünde, ancak arada bir çektiğiniz fotoğraflar için fazlasıyla yetecektir.

Yeni Nexus 7'nin çıkış yapacağı ülkeler arasında ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Japonya, Kanada, Avustralya, Güney Kore ve İspanya sayılıyor. Google'a göre cihaz, diğer ülkelerde "yakında" piyasaya sürülecek. 16GB'lık Nexus 7'nin yurtdışı fiyatı 230 dolar iken, 32GB'lık sürüm 270 dolara satışa sunuluyor. Cihazın microSD kartı yuvası bulunmadığını söyleyelim.

Google'dan yepyeni bir cihaz: Chromecast!

Google'dan yepyeni bir cihaz: Chromecast!

Televizyon piyasasında şansını bir kez daha denemek isteyen Google, bu kez 35 dolarık, sadece 2 inç uzunluğundaki Chromecast ile Chrome OS'u TV'nize getiriyor.

Ayrı bir USB portundan güce ihtiyaç duyan cihaz, evinizdeki WiFi ağına bağlanabiliyor. Tanıtımda cihazın özellikleri verilmese de Google Play sayfasına göre Chromecast, HDMI-CEC'yi destekliyor ve 2.4GHz 801.11 b/g/n WiFi ile çalışıyor.

Cihazla çalışan uygulamalar, üzerindeki "Cast" düğmesi ile videoyu TV ekranına gönderebiliyorlar ve çeşitli işlevleri kontrol edebiliyorlar. Google'ın anlattığına göre Chromecast takılıyken cebinizden YouTube'a girmeniz ve Cast düğmesine basmanız yeterli oluyor. Bu sayede içeriği anında TV'nizde oynatabiliyorsunuz.

Şu an sadece ABD'de satılan cihaza 35 dolara Google Play üzerinden sahip olmak mümkün.

Chromecast'in reklam filmini buraya tıklayarak izleyebilirsiniz!

Okuyucu Yorumları