Çözülemeyen teknolojik sorunlar

Teknolojinin bu sorunları şimdiye kadar çoktan çözülmüş olması lazımdı; ama...

Bu sorunları çözemediler!

Günümüzde bilgisayar teknolojisi artık cebimize girecek kadar gelişmişken, bazı temel teknolojik sorunlarsa nedense hiçbir zaman çözülemiyor ve sürekli sorun olmaya devam ediyorlar. İşte bu sorunların en önemlileri.

1. Dolanmış kulaklık kabloları

1. Dolanmış kulaklık kabloları

Çantamızdan kulaklığı çıkardığımızda, kabloları çözmekle uğraşmasak güzel olmaz mıydı? Bu problemi birçok ses üreticisi çözmeye çalışmış olsa da, çoğu pes edip kabloyu tamamen aradan kaldırarak Bluetooth'a teslim oldu.

Fermuar yöntemi biraz işe yarasa da, o da yeterince kullanışlı değil. a-JAYS One+ kulaklıklar, kabloların düz yapısıyla dolanmalara "dayanmaya" çalışsa da, henüz kimse bu sorun için gerçek bir çözüm üretmiş değil. Apple EarPods'dan hiç söz etmeyelim bile.

2. E-mail adresi değiştirmek

2. E-mail adresi değiştirmek

Saçma gelebilir ama taşınmak, e-mail adresini değiştirip de tüm bağlantılarınızı korumaktan daha kolay.

Tüm çevrimiçi hesaplarınızdaki e-mail'leri güncellemek ve size e-mail göndermek isteyenlerin yeni adresinize sahip olduğundan emin olmak sonsuza kadar sürebilir. İşte bu yüzden, hiçbir zaman eski e-mail adreslerimizden tam olarak kurtulamıyoruz. Eski hesabımıza giriş yapıp, önemli bir şey kaçırdık mı, eski bir arkadaştan e-mail gelmiş olabilir mi diye bakmaktan kendimizi alamıyoruz. Hotmail'in bu kadar süre nasıl ayakta kalabildiğini hiç düşündünüz mü?


3. Tüm gün dayanan akıllı cep pili

3. Tüm gün dayanan akıllı cep pili

Günümüzün cep telefonları, Full HD ekranları, dört çekirdekli işlemcileri, konsol kalitesinde oyunları, GPS'leri ile 8 saatten uzun dayanmakta epey zorlanıyorlar. Pil ömrünü uzatmak gerçekten bu kadar zor mu? Bir Nokia 3210'un yıllarca açık kalabildiğini düşününce oldukça saçma geliyor.


4. İnternet TV

4. İnternet TV

Sadece birkaç tane izlemek istediğimiz program varken, 500 tane istemediğimiz kanal için para ödemek ilkel değil mi? Tabii bu aslında teknolojinin değil, teknolojiyle aşılmak üzere olan antika bir üyelik sisteminin sorunu.


5. Zombi Flash

5. Zombi Flash

Dünya ne kadar uğraşsa da Adobe Flash bir türlü ölmüyor. Steve Jobs Flash'ı iOS'tan kovdu, onu artık Adobe bile o kadar sevmiyor. Flash'ın halen bilgisayarlarımızın belleğini yiyip, PC'mizi kilitlemesinin asıl sebebi HTML5'in onun yerini almada başarısız olması. Aslında kızgın değiliz, ama hayal kırıklığı yaşıyoruz.


6. Cep telefonu ekranları

6. Cep telefonu ekranları

Cep telefonlarımızı sürtünmelere ve çarpmalara karşı dayanıklı hale getirmeye çalışan ekran üreticilerine saygılıyız. Ama ekranın uzun vadede hasardan uzak kalması ne yazık ki oldukça zor.

Samsung ve LG kırılmaz esnek ekranlar üzerinde çalıştığını söylese de, yıllardan beri duyduğumuz bu tür teknolojileri bir türlü standartlaştıramadılar.

7. Tavsiye?

7. Tavsiye?

Spotify'nin, dinlediğinize benzer müzikleri tavsiye ettiği sekmeyi faydalı buluyor musunuz? Açıkçası Spotify'nin tahminleri bizce pek başarılı değil. Hizmet popüler müziğin çoğunu kapsasa da, karmaşık algoritmalarıyla dinleme alışkanlığınızı anlamaya çalışsa da, size benzer zevkleri olan bir arkadaşınızın yapacağı tavsiyelerin yanında çok başarısız kalıyor.

8. Hava bulutlu, tsunami ihtimali var

8. Hava bulutlu, tsunami ihtimali var

Teknolojik olarak gelmiş geçmiş en gelişmiş çağda yaşıyoruz değil mi? O halde neden hala hava durumu konusunda en iyi yapabildiğimiz, perdeleri açarak dışarıya bakıp, ne giyeceğimize karar verip gerisini şansa bırakmak mı?

Doğru, belki de meteoroloji kadar belirsiz bir bilim alanı yok. Ama BBC'nin hava durumu bilgisini sağlayan Met Office, hava durumu tahminini yeni bir seviyeye taşıyor. Artık gerekli veriler uzaydan elde ediliyor!

9. Halka açık süpersonik uçuş

9. Halka açık süpersonik uçuş

İstanbul'dan New York'a uçmak 3 saatten kısa sürse harika olmaz mıydı? Yani teorik olarak kalkışımızdan birkaç saat önce varmak. Gerçek dışı bir hayal olabilir... Ama durun bir saniye, 30 yıl kadar önce bu mümkün değil miydi? Evet, ama ne yazık ki Concorde filosu 2003'te bir çok sebebin bir araya gelmesiyle emekli olmuştu.

2000'deki trajik bir kaza, 9/11 saldırıları ve Concorde'ı geliştirmek için yapılan büyük çapta harcamalar... Ama neden süpersonik uçuşu diriltmek için o zamandan beri hiçbir şey yapılmadı? Belki de halka açık uzay yolculuğundan önce iyi bir başlangıç olabilirdi!

Okuyucu Yorumları