En Aptalca Windows Hataları!

Windows hataları çoğu zaman bize yardımcı olsa da, bazen çileden çıkartabiliyor, hatta güldürebiliyor!

En aptalca Windows hataları!

Windows, harika işlevlerle gelen bir işletim sistemi ancak her işletim sistemi gibi kendine özgü hatalara sahip. Bigisayarların insanlardan farklı biçimde çalışmasını da hesaba kattığımızda ortaya eşsiz hata mesajları çıkabiliyor. Aşağıdaki hata mesajları genellikle gerçek sorunlardan bahsetse de, bazen kendisiyle çelişiyor veya komik (ya da aptalca) görünüyor. İşte Windows'ta çıkabilen en aptalca hata mesajları.

1. İnternette başkaları da var

1. İnternette başkaları da var

Internet Explorer'ı ilk kullanmaya başladığınızda görünen bu hata, gönderdiğimiz bilgilerin internette başkaları tarafından okunabileceğini söylüyor. Çok teşekkür ederiz! Neyse ki kutucuğu işaretleyip, hatırlatıcıyı kalıcı olarak kapatabiliyoruz.

2. Windows Hata Raporlama hata raporlayacak

2. Windows Hata Raporlama hata raporlayacak

Windows'ta bir program çöktüğünde, genellikle bir hata raporu göndermeniz istenir. Peki ya hata raporu hataya dönüşürse ne olur? Hiç merak etmeyin, Microsoft bir çözüm bulursa bunu size bildireceğini söylüyor.

3. Bu işlem biraz zaman alabilir

3. Bu işlem biraz zaman alabilir

Windows, dosyaları oradan oraya taşırken işlemin ne kadar süreceğini tahmin ediyor. Bazen bu tahmini süre, pek isabetli olmayabiliyor. Yaklaşık 1,5GB'lık dosyalarınızın kopyalanması 127 yıl sürecek; bu sırada Windows sürümünüz çoktan ömrünü doldurmuş olacak. Tabi daha önce bir güncelleme, bilgisayarınızı otomatik olarak baştan başlatabilir.

4. Yanlış alarm

4. Yanlış alarm

Bilgilendirici hata mesajları sayesinde çoğu sorunu çözme fırsatı bulabiliyoruz. Ancak yukarıdaki "Hata" başlıklı ve büyük X simgeli hata, bize her şeyin yolunda gittiğini söylüyor. Kafanız galiba biraz karıştı; bizim de öyle.

5. Bilinmeyen potansiyel güvenlik açığı

5. Bilinmeyen potansiyel güvenlik açığı

Ne olduğu anlaşılmayan hata mesajları gibisi yok! Ortalama bir kullanıcının bu hata mesajına "Hayır" deyip devam etmekten başka çaresi de herhalde yok. "Evet" dersek ne olacağını bilmiyoruz (muhtemelen hiçbir şey olmayacak), ama mesajı hızla geçmek için Evet'e tıklayanların çok olduğu kesin.

6. Dosya silinemiyor, lütfen dosyaları silin

6. Dosya silinemiyor, lütfen dosyaları silin

Dosyaları silerken farklı hatalarla karşılaşmaya alışığız, ancak bu hata sizi bir anda çaresiz bırakabilir. Bu dosyası silmek için nedense önce başka dosyalardan başlamanız gerekiyor.

7. Parolanız çok kısa

7. Parolanız çok kısa

Uzun parolaların daha iyi olduğunu biliyoruz, hatta bu işi parola yöneticilerine bırakmanın da. Ancak herhalde çoğu işletim sistemi, 18.870 karakterlik bir parola kullanmanızı istemeyecektir. Tabi, Windows'a 18.760 karakterlik bir şifreyle sızmayı düşünmeyin bile.

Devamı, sonraki sayfamızda.

8. Windows kapatılırken program açamazsınız

8. Windows kapatılırken program açamazsınız

Bu mesaj, Windows'un kapatılmakta olduğunu ve bu sırada açmaya çalıştığınız programı çalıştıramayacağınızı söylüyor. Ancak mesajın bazen kullanıcının müdahalesi olmadan belirmesi ve Tamam'a tıklayana kadar Windows'un kapanmaması fazlasıyla sinir bozucu.

9. Sorun Vista'da

9. Sorun Vista'da

Vista, Microsoft'un en iyi işletim sistemlerinden biri değildi ve bu nedenle kullanıcılar arasında eğlence konusu oldu. Ancak Microsoft'un Vista hakkında kötü bir şey söyleyeceğini hiç ummuyorduk.

Yukarıdaki mesajda şunlar yazıyor: "Bu sorun Microsoft Corparation tarafından oluşturulan Windows Vista'dan kaynaklanmıştır. Bu sorunu çözmek için bir çözüm bulunmaktadır."

10. Bir şey oldu

10. Bir şey oldu

Şimdiye kadarki problemlerin çoğunu, Microsoft'un en yeni işletim sistemi Windows 10'da yaşamıyoruz. Ancak Windows 10'a geçerken Microsoft size son şakasını yapabilir.

Bu hata mesajının hem başlığı, hem de açıklaması, bize "Bir şey oldu" diyor. Bu mesajın geliştirme aşamasından kaldığı belli, ancak bizim için pek açıklayıcı değil.

11. Klavye yok, bir tuşa basın

11. Klavye yok, bir tuşa basın

Windows, klavyenizin çalışmadığını tespit ederse ve böyle bir çözüm önerirse, işiniz biraz zor olacak.

12. Windows Phone'a disk yerleştirin

12. Windows Phone'a disk yerleştirin

Bu hata, Windows Phone cihazını kurcalayanların karşısına çıkabiliyor. Bir Windows hatası olmasa da yeterince komik.

Okuyucu Yorumları