En iyi tablet hangisi?

Yeni bir tablet alacaksınız ama hangisini alacağınıza karar veremiyorsunuz. İşte en iyi 10 tablet!

En iyi tablet hangisi?

Bir notebook kadar güçlü, kitap kadar küçük ve hiç olmadığı kadar ucuz: Tabletler şu anda çok moda. Ama hangisini almalı? Şık bir iPad mi, güçlü bir Android 4 tablet mi yoksa 7 inçlik bir kelepir mi? Bu yazımızda size her sınıfın en iyi cihazlarını tanıtacağız.

Hareket halindeyken multimedya eğlenceyi sınırsız yaşamak bir tablet bilgisayar ile mümkün. Tablet bilgisayarlar hem çok iyi birer medya oynatıcı, hem fotoğraf makinesi, hem de HD çözünürlükte oyun oynayabileceğiniz harika birer cihaz. Üstelik pil ömürleri yeterince uzun ve artık fiyatları da erişilebilir düzeyde.

Bunların yanında pek çok tabletin hareket halindeyken postalarınızı okuyup internette gezinmenizi sağlayan UMTS desteği var. Bu sayede YouTube videolarını bile izlemeniz mümkün. Ayrıca birçok modelde bulunan HDMI çıkışı sayesinde resim ve videolarınızı kalite kaybı yaşamaksızın televizyon ya da monitörünüzde görüntüleyebiliyorsunuz.

Küçük bir tablet mi, 10 inçlik uygun fiyatlı bir model mi?

Ama hangi tablet size uygun? 35 tableti sizin için inceledik, her boy ve fiyattaki en iyi tabletleri sizin için bir araya getirdik. Aradığınız ister küçük ve mobil bir 7 inçlik tablet, ister çok yönlü bir 10 inçlik tablet, ister uygun fiyatlı bir cihaz olsun, bu incelemede tanıttığımız tabletlerin biri mutlaka sizin için.

İlerleyen sayfalarda, kategorilerinin en iyisi 3 tableti ayrıntılarıyla bulacaksınız. TOP 10 listemizin tamamı içinse, buradaki galeri sayfalarımızı ziyaret etmeniz yeterli...

10 inç: Daha fazla tablet keyfi, daha büyük ekran

10 inç: Daha fazla tablet keyfi, daha büyük ekran

Film seyretmek, oyun oynamak, nette gezinmek ya da postalarınızı okumak: 10 inçlik tabletler yapacağınız her iş için uygun. İşte bu sınıfın en iyi cihazları...

Apple New iPad

Şampiyon: Hiçbir üretici Apple'ın iPad ile sunduğu kadar çok yönlü ve doyurucu bir çözüm sunamıyor. iPad'in üçüncü nesli hem donanım, hem de yazılım açısından birinci sırada geliyor. 2.048 x 1.536 çözünürlüklü Retina ekranı, resim ve videoları eşsiz bir kalite ile gösterirken iOS sayesinde takılma ya da benzeri sorunlar yaşanmıyor. İncelememizde de her şey sorunsuz çalıştı. Cihaz hareket halindeyken kullanmaya da çok uygun. Video oynatırken pil ömrü 6:35 saat, nette gezinirken 8 saatin üstünde. Alüminyum kasanın işçiliği mükemmel, uygulama seçenekleri de çok zengin. Tek dezavantajı yeni nesil iPad'in de tıpkı eski modeller gibi ne bir kart yuvasına, ne de USB arayüzüne sahip olması.

Fiyatı: Ortalama 1.200 TL'den başlıyor (16 GB + WiFi)

7 inçe kadar olan modeller: Mobil, küçük ve güçlü

7 inçe kadar olan modeller: Mobil, küçük ve güçlü

Büyük ekranlı tabletlerin multimedya uygulamaları için ideal olduğu şüphesiz. Ancak mini tabletler yolda kullanmak için çok daha uygun. Üstelik donanım ve performans açısından 10 inçlik tabletlerden hiç aşağı kalmıyorlar.

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus N

7 inçlik tabletlerin en iyisi Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus N. 1,2 GHz'lik Cortex A9 işlemci ve 1.024 MB'lik RAM bellek sayesinde kesintisiz çalışıyor (bir önceki modelde RAM 512 MB idi). Cihazın 16 GB'lik flash dahili belleği, MicroSDHC yuvası sayesinde genişletilebiliyor. WLAN-n ve 3G desteği sayesinde internet bağlantısı sorun olmaktan çıkıyor. Harici cihazlar Bluetooth ile bağlanabiliyor. Resim çekmek ve görüntülü görüşmeler için önünde 2 megapiksel, arkasında 3 megapiksellik birer kamera bulunan cihazın ekranı 1.024 x 600 piksellik çözünürlüğe sahip. Android Honeycomb (3.2.2) yüklü olarak gelen tabletin fiyatı da oldukça uygun.

Fiyatı: Ortalama 1.150 TL

Kelepir arayanlara: Uygun fiyatlı harika tabletler

Kelepir arayanlara: Uygun fiyatlı harika tabletler

Apple iPad 2

iPad 3 piyasaya çıktıktan hemen sonra Apple, iPad 2'nin fiyatını düşürdü: Şu anda 16 GB dahili belleğe ve kablosuz ağ desteğine sahip en ucuz modelin fiyatı 400 Euro civarında. iPad 2, listemizdeki en iyi cihaz olan halefi iPad 3'ün hemen arkasından ikinci sıraya yerleşti. iOS 5 ve getirdiği kolaylıkların yanında müthiş performansı ve kullanışlılığı sayesinde iPad 2 halen piyasadaki Android tabletlerden daha güçlü. iPad 3 çıktıktan sonra Apple, iPad 2'de de sessiz ve derinden bazı değişiklikler yaptı. Yeni iPad 2 yine A5 işlemci kullanıyor ama bu işlemciler artık 32 nm kalınlığında. Bu da ilk iPad 2'lerden 1 saat daha uzun bir pil ömrü sunuyor.

Fiyatı: Ortalama 950 TL'den başlıyor

TOP 10 listemizin tamamı için, buradaki galeri sayfalarımızı ziyaret etmeniz yeterli...

Okuyucu Yorumları