En İyi Ücretsiz BitTorrent İstemcileri 2016

Farklı ihtiyaçlara yönelik en iyi torrent istemcilerini seçtik! İşte 2016'nın en iyi 8 Torrent istemcisi!

En iyi torrent istemcileri

BitTorrent müthiş bir çalışma mantığına sahip: Bir dosyayı birden fazla kullanıcı üzerinden indirirken, indirdiğiniz kısımları diğer kullanıcılarla paylaşıyorsunuz. Merkezi bir sunucuya ihtiyaç duymayan torrent, dosyaları genellikle çok hızlı ve güvenli biçimde indirmenin iyi bir yolunu sunuyor.

Torrent'ler, Linux dağıtımları, açık kaynak kodlu yazılımlar, az tanınmış grupların kendi istekleriyle paylaştığı konserler gibi dosyaların paylaşıldığı bir yer. Elbette torrent denildiğinde akla filmlerin, müziklerin ve fazlasının yasa dışı kopyaları geliyor; ancak torrent aslında yalnızca bir protokol ve birçok yasal kullanımı var.

1. qBittorrent

Bazı torrent uygulamaları mümkün olan her işlevi sunmayı amaçlarken bazıları, basitliğe odaklanıyorlar. qBittorrent ise bu ikisinin ortasında yer alıyor ve "çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılamayı, bu esnada işlemci ve bellek kullanımını mümkün olduğunca azaltmayı" amaçlıyor. Bütünleşik torrent arama işleviyle sunulan qBittorrent'te bir medya oynatıcısı, şifreleme, torrent ve dosya önceliklerini değiştirme, IP filtreleme gibi özellikler var.

İndirin: qBittorrent

2. Deluge

Deluge'un ne kadar güçlü olacağını siz belirliyorsunuz. Eklentilerle genişleyebilen Deluge ile uTorrent'i andıran bir araç hazırlayabilir, biten indirmeleri dosyaların soyadına göre belirli bir klasöre taşıyabilir, aktarım hızını ayarlayabilir, güzel görünen grafikler oluşturabilir, indirmeleri zamanlayabilir ve toplu olarak yeniden adlandırabilirsiniz.

İndirin: Deluge

3. Transmission

3. Transmission

Çok hafif bir BitTorrent istemcisi olan Transmission, arka planda bir arayüzle veya arayüz olmaksızın çalışabiliyor; dolayısıyla sunucularla (veya NAS kutuları, HTPC gibi sistemlerle) iyi geçiniyor. Bir web istemcisi veya terminal (SSH yoluyla) uzaktan kontrol edilebilen Transmission, ücretsiz olarak sunuluyor. Transmission'ın aktif ve tamamlanan indirmeler, indirme planlama, port forwarding, uzaktan yönetim, şifreleme gibi işlevler için güçlü sistem uyarısı özellikleri bulunuyor. Açık kaynak kodlu Transmission'ın bir başka öne çıkan özelliği, OS X'te doğal olarak çalışması.

İndirin: Transmission (Mac, Windows)

4. uTorrent

µTorrent olarak da tanınan uTorrent, 2005'ten bu yana yayında ve Çin'in dışında en çok kullanılan torrent istemcisi olma özelliğine sahip. Bununla birlikte geçen seneler içinde gösterdiği reklamların ve birlikte yüklemeye çalıştığı ek araçların artması, yazılımın eleştirilmesine yol açtı. uTorrent yine de kullanımı oldukça kolay ve etkili bir torrent istemcisi ve sistem kaynaklarınıza çok fazla yüklenmiyor. Resmi BitTorrent uygulaması olmasa da, yıllardır BitTorrent tarafından geliştiriliyor.

İndirin: uTorrent

5. BitTorrent Free

5. BitTorrent Free

uTorrent'in sahibi olan BitTorrent'in neden ayrı bir yazılım geliştirdiğini merak etmiş olabilirsiniz. Ancak iki uygulama, birkaç fark dışında birbiriyle aynı. Fark BitTorrent'in web tabanlı seeding, yorum ekleme gibi özellikleri de destekliyor olması.

İndirin: BitTorrent Free

6. Vuze

Vuze, yeryüzündeki en güçlü BitTorrent istemcisi olduğunu iddia ediyor. Vuze'un iki farklı sürümü var: Kırpılmış Vuze Leap ve tam donanımlı Vuze. İki uygulama da torrent indirmeyi, medya yürütmeyi, magnet bağlantılarını desteklerken Vuze, eklentileri, web üzerinden kontrolü ve video dönüştürmeyi destekliyor.

İndirin: Vuze (Leap veya Vuze)

7. BitComet

Torrent'lerle yetinmeyip, HTTP ve FTP sunucularından da dosya indirmek istiyorsanız, BitComet size göre. BitComet'in gereksiz işlevlerle dolu bir uygulama olduğunu düşünmeyin, çünkü araç aslında her türlü dosyayı bir indirme yöneticisi. BitComet, sisteminize araç çubuğu yüklemek gibi şeylere kalkışmadığı gibi, reklamları da abartmıyor.

Aracın Windows Gezgini'ne benzeyen arayüzü belki çok hoş görünmüyor ancak tecrübeli kullanıcılar, kurcalayacakları birçok işlevi BitComet'te bulacaklar.

İndirin: BitLord

    8. Tixati

    8. Tixati

    Tixati, biraz basit görünse de size sahip olmak isteyeceğiniz bir dizi faydalı işlev sunuyor. Bunlar arasında indirmelerinizi kolayca görebilme, kullanımı kolay bir kullanıcı arayüzü, magnet bağlantı desteği, port forwarding, IP filtreleme, olay planlama, basit kurulum ve fazlası var.

    Tixati, gelişmiş işlevlerden bazılarından yoksun ancak kaynak kullanımı bakımından en hafifi ve sadece bunun için bile denemeye değeceğini düşünüyoruz.

    İndirin: Tixati

    Okuyucu Yorumları