Facebook'ta "Geçici profil resmi" nasıl yapılır?

Facebook'un geçici profil resmi özelliğiyle tepkinizi ya da desteğinizi böyle gösterin!

"Geçici profil resmi" nasıl yapılır?

Facebook ve diğer sosyal medya platformlarındaki profil fotoğrafları milyonlarca kullanıcı tarafından sadece nasıl göründüklerini değil çoğu defa aynı zamanda toplumsal ve hatta politik tepkiler vermek için de kullanılıyor. Bunun en dikkat çekici örneklerinden bazıları yurt dışındaki ülkelerde ve Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda yaşanan terör saldırılarının ardından kullanıcıların profil fotoğraflarını buna uygun görsellerle değiştirmesi olmuştu. Elbette bazı durumlarda da kullanıcılar diğer özel günler ve hadiseler için de uygun profil fotoğrafları tercih edebiliyor.

Facebook tarafından sunulan geçici profil resmi özelliği sayesinde söz konusu görsel tercihlerinin yönetimi artık çok daha etkili bir biçimde gerçekleştirilebiliyor. Seçilen geçici profil fotoğrafı tercih edilen ayarlara bağlı olarak bir saatten yıllara kadar değişen aralıklarda, ilgili hadise geçmişte kaldığında kaybolup yerini standart profil fotoğrafınıza bırakıyor.

Bu özellikten yararlanmak ise oldukça basit. Kullanıcıların bunun için yapması gereken Facebook profillerine gidip profil resimlerinin üzerinden "Profil resmini güncelle"ye tıklamak ve isteğe bağlı olarak yeni bir fotoğraf yüklemek, webcam'den bir fotoğraf çekmek ya da daha önce yüklediğiniz bir fotoğrafı kullanmak.

Bu seçimin ardından pencerenin sol alt tarafında yer alan "Geçici yap" butonuna tıkladıktan sonra ekranda görünen açılır pencereden 1 saat, 1 gün, 1 hafta, "Asla" ve "Özelleştir" seçeneklerinden birini işaretlemek.

Facebook'un profil resmiyle ilgili sunduğu bir diğer güzellik de mevcut profil fotoğrafınızın üzerinde ufak değişiklikler yaparak bir tür mesaj vermenizi, bir şeye destek ya da tepki göstermenizi sağlamak. Bunun için de bu bağlantıya giderek "Genel" şeklinde görünen tuş üzerinden çeşitli kategorilere ulaşıp istediğiniz efekti profil fotoğrafınıza yerleştirmeniz mümkün. Bu da yine geçicilik özelliğine sahip olduğu için hemen altta yer alan butondan süreyi istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları