Fiyatı uygun 6 cep canavarı!

Ucuz bir telefon arıyorsanız, Samsung, HTC, Sony ve LG'nin bu 6 cebine mutlaka göz atmalısınız!

Ucuz telefon mu arıyorsunuz?

Bugünün amiral gemisi telefonları, 2.500 TL'ye kadar ulaşan fiyatlarıyla tam karşımızda durup bize bakıyorlar. Ülkemizde taksit uygulamasının da kalkmasından sonra, bu telefonlara ulaşmak artık çok daha güç.

En iyisine değil ama iyi bir telefona sahip olmak için bu kadar para harcamanıza gerek yok. Bu yazımızda, HTC, LG, Samsung ve Sony'nin halen satışta olan uygun fiyatlı 6 modelini bulacaksınız...

HTC Desire 500

HTC Desire 500

HTC'den hesaplı bir akıllı cep arıyorsanız, HTC Desire 500 en iyi seçeneklerden biri. 780 TL ortalama fiyatı ile çok cazip. 4.3 inç'lik ekranı kullanışlı ve oldukça parlak. Dört çekirdekli işlemcisi sayesinde Android 4.2 güncellemesi ve HTC'nin Sense kullanıcı arayüzü gayet akıcı bir şekilde çalışıyor. Kamerası ise 8 megapiksel. Bunların yanında HSPA ve WLAN-n ile çevrimiçi bağlantıları gayet hızlı. 4 GB dahili depolama alanı can sıkıcı ama 64 GB'a kadar bellek kartı desteği ile bu sıkıntı biraz olsun giderilebiliyor.

LG Optimus G

LG Optimus G

LG ile iyi bir akıllı bir cebe sahip olmak o kadar da pahalı değil. Ortalama 1,190 TL fiyata büyük HD ekranlı ve arkası camdan yapılmış bu telefona sahip olabilirsiniz. Telefon, işlemci olarak Snapdragon S4 Pro'yu kullanıyor. Buna 2 GB bellek de eklenince genel olarak çok akıcı bir performans ortaya çıkıyor. Eğer ekran parlaklığını sonuna kadar açmazsanız pili de gayet uzun dayanıyor.

4.7 inç'lik HD ekranı keskin ve parlak bir görüntüye sahip. Kamerası da yüksek kalite resimler çekebiliyor. Fakat aynı kaliteyi düşük ışıkta yakalayamıyor.

Samsung Galaxy Ace 3

Samsung Galaxy Ace 3

Bu 4 inç'lik AMOLED ekrana sahip cep, boyutu ile elde çok kullanışlı. Yurt dışı fiyatı 210 Euro olan telefon, Android 4.2'ye ve TouchWiz kullanıcı arayüzüne sahip. Çift çekirdekli Cortex A9 işlemci ve 1 GB RAM, ortalama bir performans sunuyor. 5 MP kamerası ile yine ortalamaya geçen Ace 3'ün pil ömrü de "ağır" kullanıcılar için yetersiz kalabiliyor. Yine de, çok uygun fiyat etiketi, Galaxy Ace 3'ü iyi bir "ucuz telefon" alternatifi yapmak için yeterli.

HTC One Mini

HTC One Mini

HTC One Mini, küçük boyutu ve kaliteli alüminyum yapısıyla elde çok iyi hissediliyor. 4.3 inç'lik parlak ve HD ekranı, görüntü testlerimizde çok iyi değerler vermişti. Buna karşın ultra piksel kamerası beklendiği kadar iyi değil. Android 4.3'e ve Sense UI 5.0'a sahip telefonun ortalama fiyatı 1.200 TL seviyesinde.

HTC One Mini'de Snapdragon 400 işlemci ve 1 GB RAM bulunuyor. Kamerası 4 MP çözünürlük sunan telefonun dahili depolama alanı ise 16 GB ve bellek kartı desteği bulunmuyor.

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3

Bir zamanların amiral gemisi, bugün hala pek çok kullanıcı için iyi bir performans sunmayı başarıyor. 4.8 inç'lik ekranı HD çözünürlüğe sahip olmasının yanında AMOLED teknolojisini kullanıyor. Bu sayede belirgin renklere ve çok iyi kontrast oranlarına sahip.

Pil ömrü, yeni nesil amiral gemilerinden farklı değil. Dört çekirdekli Exynos 4412 işlemcisinin performansı yeterli. Bu işlemci, 1 GB RAM'le destekleniyor.

Eğer en iyinin peşinde değilseniz, 2 nesil önceki Galaxy S3'ü, 1.000 TL seviyesinde bulmanız mümkün...

Sony Xperia SP

Sony Xperia SP

Sony Xperia SP, 1.000 TL civarında bir fiyatla kaliteli bir akıllı telefon sunuyor. 4.6 inç'lik HD ekranı testlerde parlaklık ve kontrast bakımından çok iyi sonuçlar vermişti. Bunun yanında, konuşmaya ve interneti kullanmaya uzun süre dayanan pil ömrünü de beğenmiştik.

Sony'den bekleneceği gibi müzik çaları ve ekolayzer ayarları etkileyici. Göz ardı edilemeyecek bazı eksileri ise, kameranın beyaz dengesi ve kontrast oranının iyi olmayışı; dahili belleğin yalnızca 8 GB oluşu. Ama bellek kartı desteği bulunuyor.

Snapdragon S4 Pro çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM ile destekleniyor...

Okuyucu Yorumları