Geleceğe yönelik 8 prototip TV!

Seri üretimde olmayan ama son derece gelişmiş teknolojiye sahip 8 prototip TV'yi bir araya getirdik!

8 prototip televizyon!

Hologram oluşturan veya görüntünün kokusunu veren TV'leri çok yakın bir gelecekte görmeyeceğiz, ama yine de TV alanında ilginç gelişmeler bizi bekliyor. İşte birbirinden ilginç 8 prototip TV.

1- Toshiba Twitter TV

1- Toshiba Twitter TV

105 inç'lik ekran boyutuna ve 21:9 görüntü oranına sahip bu televizyon, filmleri siyah çubuklar olmadan izlemek için ideal. Tabii bu sefer de normal geniş ekran veya 4:3 oranında görüntü izlerken kullanılmayan alanlar kalacaktır. Adının Twitter TV olmasının sebebi ise, ekranın bir kenarında, haber başlığı gibi bilgilendirmelerin yanında, Twitter akışını da göstermesi. TV o kadar geniş ki, yatay olarak 5k çözünürlüğe sahip.

Samsung esnek TV ve Haier Modular TV

Samsung esnek TV ve Haier Modular TV

2- Samsung 105 inç esnek UHD TV

IFA 2014'te gösterilen bu göz kamaştırıcı 105 inç'lik TV, kavisli ekrana sahip TV'lerin her zaman iyi göstermediğini söyleyenler için.

21:9 CinemaScope görüntü oranına sahip TV, tek bir tuşla kavisli olmaktan çıkıp, düz bir ekrana dönüşebiliyor. Bu TV'nin kavisli ama esnek olmayan sürümünün dahi 130.000 dolar olduğunu düşününce, Samsung'un bu TV'yi sadece şov amaçlı geliştirdiğini söyleyebiliriz.

3- Haier Modular TV

3- Haier Modular TV

Haier Modular TV, televizyonu izlerken nereye oturacağınız konusunda size tavsiye veren ilk televizyon. İsminin Modular TV olmasının sebebi de, Haier'in TV'yi güncel tutmak için belli aralıklarla yeni bir modül çıkaracak olması. Bunu daha önce Samsung TV'lerin Evolution Kit'lerinde görmüştük.

TV'nin asıl özelliği olan oturma yeri tavsiyesi özelliği, entegre kamerası ile çalışıyor. İzleyici çok yakın oturuyorsa, duruşu kötüyse veya fazla uzun süre izlemişse, bir alarm çalıyor ve uyarıyor.

Samsung 98-inç 8k TV ve Toshiba video duvarı

Samsung 98-inç 8k TV ve Toshiba video duvarı

4- Samsung 98-inç 8k TV

İlk olarak CES 2014'te karşımıza çıkan bu 98 inç'lik dev TV, Samsung'un gelecekçi .pl yüksek çözünürlüklü TV'ler arasındaki ilk TV'si. Super Hi-Vision denen ekranı Quad Ultra HD, yani 7.680 x 4.320 çözünürlüğe sahip.

30cm yakından dahi piksel çizgilerini görmek mümkün olmayan bu derece yüksek çözünürlüklü bir TV'yi en az üç veya dört sene geçmeden hiçbir firmanın ciddi ciddi satmayacağını düşünüyoruz.

5- Toshiba 220-inç 8k video duvarı

5- Toshiba 220-inç 8k video duvarı

IFA 2014'teki bir diğer dev TV de, Toshiba'nın Super Hi-Vision denemesi olan video duvarıydı. 220 inç'lik 8k çözünürlüğündeki bu video duvarı, 16 tane 55 inç Full HD ekranın birleşiminden oluşuyordu.

Toshiba'nın dış piyasa üst düzey yöneticisi Tatsuhiro Noshioka, toplu 8k TV üretimine 2020'ye kadar geçeceklerini, ve 2020'deki Tokyo Olimpiyatları'na hazırladıklarını söylemişti.

Üç prototip daha

Üç prototip daha

6- Changhong Panoramic Curved 105-inch 105Q1C 5k UHD TV

Çinli firmlar da yükselişte ve IFA 2014'de 4k'nin ötesine geçen TV'ler sundular. Changhong'dan devasa 105Q1C, bunu ekranı 16:9 oranından 21:9'a geçirerek yapmış. Bu aynı zamanda CinemaScope olarak çekilmiş filmlerde siyah çubukların görünmeyeceği anlamına geliyor.

7- LG 21:9 ultra 4k TV with Ultra Surround

7- LG 21:9 ultra 4k TV with Ultra Surround

Diğerlerinden farklı olarak bu LG TV, kendisine entegre bir ses sistemine sahip. 7.2 kanal, 150W ses sistemi Harman Kardon tarafından geliştirilmiş ve ismi Ultra Surround.

İlk olarak CES 2014'te gösterilen televizyon, 5.120 x 2.160 piksel çözünürlüğe sahip ve ilginç bir şekilde bu sene piyasaya çıkacak.

8-Sony Sound Photo

8-Sony Sound Photo

Bir TV konseptinden çok tuhaf bir fikir olan sesli fotoğraflar Sony tarafından IFA 2014'te gösterilmişti. Yüksek çözünürlüklü 4k ekranınızda fotoğraflarınıza bakarken, fotoğrafın çekildiği andaki birkaç saniyelik sesi duyabiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları