IFA 2014'te gölgede kalan 6 bomba!

Xperia Z3 ve Galaxy Note 4 gibi bombaların gölgesinde, hak ettiği övgüyü alamayan 6 gizli "kahraman"

6 gizli kahraman!

IFA'nın yıldız ürünlerini, Berlin'deki ilk bayrak asılmadan bile söyleyebiliyorduk. Sony'den Xperia Z2, Samsung'dan yeni Note, tahmin edildiği gibi en dikkat çeken ürünler arasında yer almayı başardılar.

Ancak büyük firmaların stantlarında o kadar da büyük bir yer kaplamayan bazı telefonlar, araçlar ve aksesuarlar bu gösteride arka planda kaldı. Gözden kaçıranlar için; IFA 2014'ün gölgede kalan, hak ettiği ilgiyi göremeyen gizli yıldızları listeledik.

Nokia Lumia 735

Nokia Lumia 735

Bir Nokia telefonun IFA 2014'ün arka planda kalan yıldızlarından olması size ilginç gelebilir. Ancak Nokia Lumia 735, tam olarak bir selfie telefonu olarak tasarlanmış durumda. Asıl hedef kitlesi gençler olan bu telefon, oldukça ucuz ve neşeli bir duruşa sahip. Bu telefon ile çektiğiniz fotoğrafların düzenleyerek bazı efektler ve geliştirmeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca telefonun arka kamerasını da geri sayıma alarak kullanabiliyorsunuz.

Ayrıca yeni işletim sistemi güncellemesi Lumia Denim'e sahip olan bu telefon, 720p ekran, 1.2GHz Snapdragon 400 işlemci, 1GB RAM, 8GB dahili hafıza ve 2220 mAh batarya ile beraber sunulmakta. Başka bir deyiş ile, sizi diğer telefonlardan kendi taraflarına çekmeye yeterli özelliğe sahip...

Moto Hint

Moto Hint

Moto 360'ın yarattığı etkinin arkasında kalan Moto Hint, Moto telefonunuzla konuşmanızı sağlayan kablosuz, Bluetooth bağlantılı bir kulaklık.

Hint, kulağınızda olmadığı zaman, şarj cihazında mükemmel bir şekilde oturuyor. Ayrıca bir şekilde kulağınızda unutursanız, pamuk kaplaması ve muhteşem tasarımı sayesinde kulağınızın uyuşması gibi bir his oluşmasına sebebiyet vermiyor. Bunu da bir başka bonus olarak düşünebiliriz.

Samsung Galaxy Alpha

Samsung Galaxy Alpha

Note 4'lerin IFA 2014'teki bütün ışığı üzerine toplamasından kaynaklı olarak Samsung Galaxy Alpha'nın hiç dikkat çekmemesine şaşırmamak gerek. Ancak tasarım ve işlev açısından bakıldığı zaman, Galaxy Alpha'nın neredeyse yeni bir çağ başlattığını kabul etmek şart.

Berlin'de telefonu gözden geçiren editörlerimizin telefon hakkındaki yorumları oldukça iyi yöndeydi. Telefonun bütün tasarımında "özel"den daha düşük herhangi bir şey olmadığı kesin. Bu telefonun HTC One (M8) ve iPhone 5S'in yanında yer alabilecek bir telefon olduğu da tartışılmayacak bir gerçek.

Huawei Ascend Mate 7

Huawei Ascend Mate 7

OnePlus One'ın yarattığı beğeninin ardından Çinli üreticilerin daha ucuz bir telefon ile büyük firmalara rakip olmaya çalışmasına şaşırmamak lazım.

Bu alanda da Huawei firması, Ascend Mate 7 ile tam olarak yapmak istediğini yapmış olabilir. Öyle ki, markette "phablet" olarak bilinen Galaxy Note 4 ile yarışabilecek seviyede bir telefon olarak gözüküyor.

Huawei Ascend Mate 7'nin genel olarak aldığı yorumlar ise oldukça iyi gözüküyor. Uygun fiyatı ile beraber oldukça iyi özellikleri birleştiği zaman, Galaxy Note 4 ile tam anlamıyla yaraşabileceği söylenmekte. Tabi performans açısından bakıldığı zaman bir miktar düşük olduğu gözüken telefonun, marketi ele geçirmeye başlamadan önce, bir miktar arayüz yenilemesine ihtiyacı olduğu söylenebilir.

Ayrıca telefonun parmak izi okuyucusu oldukça güzel çalışmakta ve telefonun en çok öne çıkan özelliklerinden biri olarak dikkat çekiyor. Telefonun diğer öne çıkan yanlarında ise, oldukça düzgün olan ekranı ve fiyatına göre iyi olan teknik özellikleri gözüküyor.

Philips Spotify Connect kablosuz hoparlör

Philips Spotify Connect kablosuz hoparlör

Sonos pek çok kişi tarafından oldukça beğenilmesine rağmen, büyük bir bütçeye sahip olmayan kişiler için en iyi seçenek olmayabilir. Bu yüzden de her zaman güvenilir bir firma olan Philips'in bu konuda bir adım atması pek çok kişi açısından oldukça hoş br durum. Philips tarafında öne çıkan ürün, Philips Spotify Connect kablosuz hoparlörü.

Philips SW700M (yaklaşık 100£) ve SW750M (yaklaşık 150£) karşımıza cüzdan dostu kablosuz hoparlör seçenekleri olarak çıkıyorlar. Ayrıca bu ikili marketteki en ucuz kablosuz seçenekler olarak da kendilerini göstermekteler.

İsimden de anlaşılabileceği gibi, bu ürün ile beraber Spotify kullanıcıları müziklerini istedikleri zaman rahatlıkla dinleyebiliyor. Bunun da bazı kişiler için oldukça ilgi çekici bir özellik olacağı kesin.

Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab Active

Samsung Galaxy Tab Active her ne kadar açık çalışma alanları için üretilmiş olsa da diğer ihtiyaçları da oldukça rahat bir şekilde karşılayabilen bir tablet. Marketteki en ince tabletlerden biri olan ürün, hemen her türlü çevresel etki ile başa çıkabilmekte.

S Pen benzeri C Pen kalem aracı ile beraber sunulan bu tablet, Samsung'un ilk değiştirilebilen bataryaya sahip ürünü. Bazı büyük firmalarla beraber çalışan Samsung, bu tabletin dış mekanlarda düzgün çalışması için hiçbir çabayı esirgememiş gibi gözüküyor. Bütün bunlar tabletin kendi teknik özellikleri ile birleşince de karşımıza oldukça ilgi çekici bir cihaz çıkıyor...

Okuyucu Yorumları