LG Nexus 5: ÖN İNCELEME

Google'ın son bombası Nexus 5'i elimize aldık ve denedik! İşte ilk tecrübelerimiz ve yorumumuz...

Nexus 5'i denedik!

Yeni tanıştığımız Nexus 5, sadece bir değil birkaç alanda önemli yenilikler sunuyor. Fiyatını Nexus 4 seviyesinde tutmayı başaran cep, güç konusunda piyasadaki ceplerin hiç de gerisinde değil.

Qualcomm'un güçlü mobil işlemcisi Snapdragon 800'ü üzerinde taşıyan Nexus 5, 4.95 inç'lik full HD çözünürlüklü IPS LCD ekrana sahip. LG tarafından üretilen telefonun tamamen G2'yi temel aldığını söyleyemeyiz, ancak olumlu yönde bazı benzerlikler var. Örneğin Nexus 5'in parlak ve canlı renklere sahip ekranında internette dolaşmak ve video izlemek çok keyifli bir iş. Ekranın renk doygunluğu, Samsung Galaxy S4 ve Note 3'ün abartılı renklerine öre daha gerçekçi.

LG Nexus 5: ÖN İNCELEME
Nexus 5'i tutmak oldukça kolay ve rahat

Nexus 5'in tasarımı, ilgimizi çeken yönlerinden oldu. LG, cihazın arka tarafında cam yerine lastik hissi veren plastiğe yer verilmiş. Küçülen ekran çerçevesi, yaklaşık 5 inç'lik ekrana sahip telefonu tutmayı ve onu tek elle kullanmayı daha kolay bir hale getiriyor.

Tasarımıyla bizi etkilemeyi başaran Nexus 5'i elinizde tutmak ve kullanmak son derece sorunsuz ve kolay. Ancak piyasada tasarımı daha iyi, HTC One gibi cepler de var.

Kamerası, Android 4.4 KitKat'ın getirdikleri

Kamerası, Android 4.4 KitKat'ın getirdikleri

Nexus 5'in yenilenen 8 megapiksellik kamera modülü, cihazın arka tarafından biraz çıkıntı yapıyor. Bu durum cihazı masaya koyduğunuzda hoşunuza gitmeyebilir, ancak çıkıntıyı affettirecek bir neden var: LG, fotoğraf ve video kalitesini artırmak üzere kameraya optik görsel stabilizasyonu (OIS) teknolojisini eklemiş. Bunun anlamı, fotoğraf veya video çekerken eliniz titrediğinde daha iyi sonuçlar elde edeceğiniz.

Nexus 5'in kamerası, Nexus 4'e göre daha keskin kareler yakalayabiliyor. Resimler daha hızlı işleniyor, bunun yanında fotoğraflarınızı işlemek üzere daha fazla seçeneğe sahipsiniz. Cihazı test ettiğimiz kısa sürede düşük ışıkta çektiğimiz karelerin daha iyi olduğunu, videolardaki titremelerin Nexus 4'e kıyasla ortadan kalktığını söyleyebiliriz. Nexus 5'in kamerasından daha iyisine sahip cepler piyasada mevcut, ancak bu ceplerin size çok daha pahalıya satıldığını unutmamak gerek.

Nexus 5 için başka bir büyük yenilik, Android 4.4 KitKat. Ancak Android kullananlar yeni sürümde büyük bir değişiklik hissetmeyecekler. Aynı Android 4.3'te olduğu gibi. Yine de ekrandaki menü çubuğundaki düğmelerin arka planının saydam hale gelmesi gibi hoş ayarlamalar var.

LG Nexus 5: ÖN İNCELEME

Yenilikler arasındaki tam ekran modunu biz sadece Google Reader uygulamasıyla çalıştırabildik. Özelliği beğendik, ancak yakın gelecekte daha fazla uygulamanın desteklemesiyle faydalı olabileceğini düşünüyoruz. KitKat ile beraber simgeler de değişmiş ve büyümüşler. Bu sayede örneğin telefon uygulaması, giriş ekranınızın bir parçası gibi görünüyor.

KitKat, işe yarayacak bir dizi geliştirmeyle geliyor, ancak büyük bir yenilik olduğunu söyleyemeyiz. Örneğin Android Jelly Bean'in sunduğu önemli hız artışına benzer bir gelişme KitKat'ta yok.

Daha fazlası, Nexus 5 için ilk kararımız

Daha fazlası, Nexus 5 için ilk kararımız
Nexus 5 (solda) ve Nexus 4 (sağda)

Cihazın internette dolaşma hızı oldukça iyi, müzik çıkışını da beğendik. Ancak müzik çalıcı arayüzü hala fazlasıyla basit.

Nexus 5'in geri kalanı oldukça temel ve basit bir yapıya sahip, zaten Google'ın isteği de bu; Nexus ceplerinde stok Android deneyimini sunmak. İstediğiniz uygulamaları Google Play'den indirerek telefonunuzu kendinize özel hale getirebilir, istediğiniz kadar geliştirebilirsiniz.

İlk kararımız

İlk kararımız

Nexus 5, Nexus serisinde gerçekten de ileriye doğru atılmış başarılı bir adım. Nexus 4 uygun fiyatlı cep arayanlar için harika bir seçenek olsa da eskimeye yüz tutmuş durumda. Nexus 5 ise rahatlıkla en üst seviye ceplerle karşılaştırabileceğiniz, birkaç seneyi rahatça çıkarabilecek bir cihaz.

Okuyucu Yorumları