Nokia Lumia 925'e ilk bakış!

Lumia 925'i elimize aldık, denedik. İşte yeni Nokia bombası hakkında ilk izlenimlerimiz...

Lumia 925: İLK BAKIŞ!

Uzun süredir "Catwalk" kod adıyla tanınan Lumia 925, Nokia'nın şık, metal tasarımıyla öne çıkan yeni amiral gemisi. Bununla birlikte donanımsal özellikler açısından çok önemli yenilikler içermiyor. CHIP Online olarak İngiltere'deki tanıtım etkinliğinde biz de vardık ve telefonu elimize alıp inceledik. İşte ilk izlenimlerimiz...

Nokia, Lumia 925'in tasarımında metalden faydalanmış olsa da HTC One gibi cihazın tamamı alüminyumdan oluşmuyor. Yani yeni Lumia'nın arka kapağı hala polikarbonat. Ancak bu, cihazın etkileyici bir görünüme sahip olmadığı anlamına da gelmiyor. Cihazın yuvarlak metal kenarları sayesinde arkasının plastik olduğunu farketmeniz güçleşiyor. Lumia 925'in beyaz, gri ve siyah olmak üzere üç renk seçeneği olacak.

ClearBlack teknolojisini kullanmaya devam eden Lumia 925'in 4.5 inç'lik ekranı HD OLED teknolojisine sahip. İşlem gücünü çift çekirdekli 1.5GHz Qualcomm Snapdragon yonga setinden alan cihaz, 1GB RAM'e ve arka yüzünde 8.7 megapiksellik bir kameraya sahip.

925'in özellikleri Lumia 920 ile aynı mı?

925'in özellikleri Lumia 920 ile aynı mı?

925'in özellikleri Lumia 920 ile aynı mı?

Bazı okurlarımız cihazın geçen sene Eylül ayında tanıtılan Lumia 920'yle hemen hemen aynı olduğunu fark etmiş olabilirler. Arada geçen zamanda HTC ve Samsung, 2GB RAM'li, dört çekirdekli, HD ekranlı cihazlarını ortaya çıkarmışlardı.

Lumia 925'in rakip akıllı cepleri ezip geçtiğini söyleyemeyiz, ancak Windows Phone 8 işletim sistemi ve Nokia'nın onu iyi biçimde değerlendirmesi, bu farkın önemini azaltıyor. Windows Phone 8'li cebinizi pilinizin bitmesinden korkmadan tüm gün boyunca kullanabiliyorsunuz.

Lumia 925'in ekranı HTC One veya Samsung Galaxy S4 kadar yüksek bir çözünürlük sunmasa da hiç de fena bir ekran değil. 925'in parlak ve net görüntüler sunan ekranının renkleri de oldukça canlı.

Lumia 925'in kamerası

Lumia 925'in kamerası

Lumia 925'in kamerası

Lumia 925'in asıl özelliği, kamerası. Cihazın yenilenen kamerası, yepyeni bir işlev setiyle geliyor.

Nokia'nın Smart Camera teknolojisini varsayılan olarak kullanıyorsanız, aynı anda 10 fotoğrafı çekebiliyor ve bu fotoğraflara birtakım eğlenceli şeyler yapabiliyorsunuz.

Nokia'nın "evrim" olarak adlandırdığı bu teknoloji, Windows Phone'daki ayrı "lensleri" kullanma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor. HTC One'daki Zoe işlevine de benzeyen Smart Camera, aksiyon fotoğrafları oluşturmanıza, gözünü kapatan kişilerin görüntüsünü değiştirmenize, arka plan nesnelerini kaldırmanıza ve fazlasına izin veriyor.

Hızlıca gerçekleşirdiğimiz Smart Camera testinde Lumia 925'in istenmeyen nesneleri kaldırmada (ve resimler üzerinde oynamada) Galaxy S4'ten çok daha iyi olduğunu gördük. Ancak bu teknolojinin bir yan etkisi de var: Lumia 925, resimleri işlerken size bir miktar gecikme yaşatabiliyor.

Nokia, 925'in kamerasını 920'de kullandığı sensöre altıncı bir lens ekleyerek optik stabilizasyon ve resim kalitesini artırdığını iddia ediyor.

Nokia'nın diğer bir iddiası ise Lumia 925'in "flaşsız en iyi düşük aydınlatma sonuçlarını verdiği". Finlandiyalı dev bu sözüyle HTC One'ı hedef alıyor. İki cebi yan yana test etme fırsatı bulmasak da düşük ışıkta iki cebin kıyasıya savaşacağından şüphemiz yok.

Lumia 925'in pili, depolama alanı ve fazlası

Lumia 925'in pili, depolama alanı ve fazlası

Lumia 925'in pili, depolama alanı ve fazlası

Lumia 925'in tasarımı ve kamerası dışında çoğu özelliği Lumia 920 ile aynı. Lumia 920 gibi 2.000mAh kapasiteli bir pille gelen cihazın ekranı, LCD yerine OLED teknolojisini kullanıyor. Lumia 925'in depolama alanı 16GB'a düşürülmüş ve onu genişletmenin herhangi bir yolu bulunmuyor.

Telefonu daha hafif bir hale getirmek isteyen Nokia, kablosuz şarj özelliğini de Lumia 925'e dahil etmemiş. Cihazınızı kablosuz şarj etmek isterseniz, bunu koruyucu bir kılıfla yapabilirsiniz.

Nokia, 185 gramlık Lumia 920'nin ağırlığını Lumia 925'te 139 grama kadar düşürmeyi başarmış. Cihaz 130 gramlık plasik kasalı Galaxy S4'e göre hala ağır, ancak metal ve bir miktar ağırlığın 925'e yakıştığını düşünüyoruz.

Mix Radio, HERE gibi, Cinemagraph gibi Windows Phone 8'e değer katan Nokia ekstraları tabi ki Lumia 925'e dahil.

Nokia Lumia 925 hakkında ilk yorumumuz

Nokia Lumia 925 hakkında ilk yorumumuz

Nokia Lumia 925 hakkında ilk yorumumuz

Nokia'nın özellikle teknoloji düşkünlerine özel geliştirdiğini söylediği Lumia 925, model numarasındaki 5 rakamlık artışın da bize gösterdiği üzere Lumia 920'nin üzerine büyük yenilikler eklemekten ziyade, onun bazı eksiklerini/dezavantajlarını gidererek bize biraz daha iyi bir WP8 cihazı sunuyor.

Lumia 925'in üzerindeki kamera düğmesi ve üstün kamera özellikleri (donanımsal ve yazılımsal), onun pazarlanmasında en önemli noktalardan olacak. Lumia 920'nin "çok büyük" olduğunu düşünüp onu tercih etmeyenler ise artık daha zarif Lumia 925 seçeneğine sahip olacaklar.

Şurası da bir gerçek ki Lumia 925 piyasaya sürüldüğünde cihaz, Nokia'nın amiral gemisi cebi konumuna geçecek ve Lumia 920 onun gölgesinde kalacak.

Cihazın fiyatı en önemli faktörlerden bir tanesi. Lumia 925'in Türkiye fiyatını henüz bilmesek de rakip üst düzey ceplerle aynı seviyede olacağını tahmin edebiliyoruz. Lumia 925 test merkezimize geldiğinde onu daha yakından inceleyip sizlere yeni cep hakkında daha net bir yorum yapabileceğiz.

Okuyucu Yorumları