ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

HTC'nin yeni amiral gemisi One M9'u elimize aldık; denedik. İşte ilk izlenimlerimiz...

HTC One M9'u denedik!

HTC One M9 resmi olarak tanıtıldı; uzun zamandır devam eden dedikodu fırtınası da nihayet sona erdi. Bilinmeyenler cevaplarını bulduğuna göre sıra, bizim de yerinde izlediğimiz HTC'nin MWC 2015 etkinliğinde One M9'u elimize alıp, kısa da olsa denemeye geldi.

One M9 , aslında biraz kafa karıştıran bir telefon. Sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim: Eğer 2 yıl öncenin One M7'sine sahipseniz, One M9 sizi büyüleyecektir. Ama One M8 sahipleri, pek çok açıdan "neden M9'a geçeyim" sorusuna cevap vermekte zorlanabilir.

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

HTC'nin One serisindeki tasarım felsefesi zaten belli: Ele aldığınızda size "premium" bir telefon tuutuğunuzu hissettirecek bir tasarım ve kalite... One M9'un elde verdiği hissi, gerçekten de kelimelerle anlatmaz zor. Telefonun üst seviye bir cihaz olduğunu hemen anlıyorsunuz.

Güç tuşu, üst kısımdan sağ yan kısma alınmış. Aslında çok bahsedilecek bir durum değil ama işi bozan önemli bir detay söz konusu. Telefonun sağ kenarında sırasıyla microSD kart girişi, ses tuşları ve güç düğmesi, alt alta dizilmiş. Kötü olan, ses tuşları ve güç düğmesinin aynı boyutta ve aynı şekilde olmaları. Bu da, sıklıkla yanlış tuşa basma sorunun doğurabilir gibi görünüyor; en azından telefona alışana kadar...

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

Bazı One (M7 ve M8) kullanıcılarının şikayet ettiği HTC logosu, yine ön yüzde, ekranın altında duruyor. Aslında rahatsız edici olan logo değil, ekranın altında kalan bu siyah bant. HTC'den aldığımız bilgi, bu kısımda önemli bileşenlerin bulunduğu şeklinde; bu yüzden şimdilik logo ve üzerinde durduğu siyah bölüme katlanmaya devam edeceksiniz.

Ekran, donanım ve pil

Ekran, donanım ve pil

One M9'un ekranı, M8'e göre çok fazla bir fark sunmuyor. 5 inç'lik ekran, beklenenin aksine, yine Full HD çözünürlüğe sahip. Bazı dedikodular, QHD çözünürlükten bahsetse de, HTC yine Full HD'yi tercih etmiş. Aslında bu tercihle iyi yaptığını söylemek mümkün; böylece daha iyi bir pil ömrü elde etmek mümkün olacaktır. Ekrandaki görüntüler oldukça net ve keskin; bize "keşke daha yüksek çözünürlük olsaydı" dedirtecek bir durumla karşılaşmadık. Şikayet edilebilecek tek konu, beyazların biraz "yeşilimsi" görünmesi. M8 ve M9'u yan yana koyduğunuzda, bu sorunu hemen fark ediyorsunuz.

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

One M9'da, hakkında çok fazla şey söylenen, Qualcomm'un Snapdragon 810 işlemcisi kullanılıyor. 3 GB RAM de işlemciye katılınca, kötü bir performans beklemek zaten pek mümkün değil. Yeni Sense arabiriminde dolaşırken en ufak bir takılma bile yaşamadık. Oynadığımız birkaç oyunda da, performans son derece akıcıydı. Kesin bir şey söylemek için ayrıntılı bir test yapmamız gerekiyor tabii ki; ama ilk izlenimimiz, One M9'un performans açısından şikayet edilecek tek bir yanının olmadığı yönünde.

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!

Telefonda 2.800 mAH kapasiteli bir pil bulunuyor. HTC'nin pil konusunda biraz "cimri" olduğunu düşünürsek, 2.800 mAH'ın son derece iyi bir kapasite olduğunu söyleyebiliriz. Güç tüketimi alanında önemli yenilikler getirdiği söylenen Snapdragon 810 ve QHD ekranın bulunmaması, One M9'un başarılı bir pil kullanım ömrü sunacağının işaretlerini veriyor. Ama kesin bir karara varmak için, yine ayrıntıı bir test yapmamız gerekiyor.

Kamera ve sonuç

Kamera ve sonuç

HTC'nin One M8'de öve öve bitiremediği, "her şey megapiksel değildir" iddiası ile telefonuna eklediği Ultrapixel sensör, One M9'da sadece ön kamerada kendine yer bulmuş. Arka kamera ise, 20 megapiksel çözünürlük sunan, "geleneksel" Sony sensörü ile geliyor. Her iki kameranın da çekim hızı son derece iyi. Farklı koşullarda elde edeceğimiz fotoğraf kalitesini ise, telefon test merkezimize ulaştığında görebileceğiz.

HTC'nin yeni amiral gemisi telefonu One M9, hem elde verdiği his ile, hem de donanımsal özellikleri ile hiç kuşkusuz, üst seviye bir telefon. Ama One M8'den sonra bir devrim olmadığı da ortada.

ÖN İNCELEME: HTC One M9'u denedik!
Okuyucu Yorumları