Photoshop'a 7 bedava rakip!

Photoshop kullanmanız gerekiyor ama yazılımın ücreti can yakıyorsa işte 7 alternatif...

Photoshop'a 7 bedava rakip!

Dijital fotoğrafçılığın beraberinde getirdiği bir değişim de Photoshop ve benzeri uygulamaların geniş kitlelerce yaygın kullanımı oldu.

Sunduğu zengin özellikler ve sık sık güncellenmesiyle Photoshop geniş kitlelerin tercihi olmasına karşın fiyatı yüzlerce dolar. İşte bu yüzden aynı işi yapan ücretsiz uygulamalar geliştirildi ve paylaşılıyor. Bu ücretsiz ve başarılı uygulamalardan Photoshop kalitesine en çok yaklaşabilen 7 tanesini sizler için derledik...

PhotoScape

PhotoScape oldukça kullanıcı dostu bir uygulama. GIF animasyonları oluşturmak için son derece kullanışlı bir araç barındırır.

Photoshop kadar geniş araçlara ve yeteneklere sahip olmasa da belirli işleri hızla halletmek için ideal bir uygulama.

Download: PhotoScape

VCW VicMan's Photo Editor

VCW VicMan's Photo Editor
Video eğitimiyle öğrenmek çok kolay

VCW beraberinde isteğe bağlı olarak kurulabilen bir online fotoğraf albümü uygulamasıyla birlikte geliyor.

Arayüzü oldukça eski sayılır, bu yüzden pek etkileyici olduğu söylenemez ama temel işlemlerin hepsini kolayca yapmak mümkün. Beraberinde gelen video eğitimi sayesinde izleyip neyi nasıl yapacağınızı hızla öğrenebilirsiniz.

Download: VCW

Picnik

Picnik
Kurmaya gerek yok

Bilgisayarınıza bir fotoğraf editörü indirmek yerine, aceleniz olduğunda işinizi hızla halledebileceğiniz bir online uygulama olan Picnik'ten yararlanabilirsiniz.

Kırmızı göz düzeltme, metin ve renk değişiklikleri var ancak katmanları desteklemiyor. Yani Photroshop gibi karmaşık işlemlere uygun değil.

Bağlantı: Picnik

Sumo Paint

Sumo Paint
Yetenekli, ücretsiz ve internet üzerinden kullanılıyor...

Sumo Paint, her şeyden önce tamamen ücretsiz bir yazılım. İkinci en önemli özelliği ise programın herhangi bir kurulum gerektirmeden internet üzerinden, sadece tarayıcınız yardımıyla çalışıyor olması. Sistem gereksinimi sorunu olmadan, internet bağlantısına sahip herhangi bir bilgisayar ile kullanabileceğiniz program, Photoshop kullanıcılarına tanıdık gelecek pek çok özelliğe sahip. Hatta bu özelliklerin Photoshop'takilere biraz fazla benziyor olması, Adobe'yi rahatsız bile edebilir.


Sumo Paint'i kullanmak için tek yapmanız gereken web sitesini ziyaret etmek.

Aviary

Aviary
Sadece tarayıcı yardımıyla çalışıyor...

Phoenix, Peacock, Raven: Her kuş ismi, resim düzenleme hizmeti Aviary'deki farklı düzenleme bölümlerinin isimlerine ilham kaynağı olmuş. Web sitesi bu işi görecek toplam altı farklı araç sunuyor. Liste basit ekran çekimlerinden vektör grafikleri oluşturmaya kadar uzuyor.

İlerleyen zamanlarda 14'e kadar uygulama sunulması ve böylece yeni bir fonksiyon yelpazesinin ortaya çıkması bekleniyor. Hizmet temel planı ücretsiz olarak kullanıma sunmuş. Aylık 24.99 Dolar ödeyenler ise, Pro plan'dan yararlanabiliyor.

Paint.NET

Paint.NET
Çok kapsamlı ve güçlü

Microsoft'un sunduğu Paint.NET özellikler, teknik rehberler ve destek olan kitle açısından oldukça geniş.

Paint'in yerine geçmesi düşünülüyordu ama bu iş için çok karışık kalıyor. Photoshop gibi sayısız düğme içeren, esnek ve güçlü bir uygulama ama kullanmaya alışması zaman alıyor; çünkü arayüzü o kadar güzel değil.

Download: Paint.NET

GIMP

GIMP
Photoshop'a en iyi alternatiflerden birisi

GIMP çok yetenekli ve açık kaynak kodlu ücretsiz bir Photoshop alternatifidir.

Çok katman yetenekli, filtre ve araç oluşturma imkanı sunan bir uygulamadır. PSD dosyaları da dahil olmak üere geniş bir format desteğine sahiptir. Bu sayede çok farklı görsel dosyaları üzerinde bile çalışabilirsiniz.

Download: GIMP

Okuyucu Yorumları