Samsung Galaxy Ace 3 incelemede

Samsung'un Ace serisinin yeni üyesi Galaxy Ace 3'ü tüm detaylarıyla test ettik!

Galaxy Ace 3 testte!

Samsung, Galaxy Ace 3 ile farklı kesimlere hitap eden cepler üretmeye devam ediyor.

Samsung'un şu anki en güçlü cihazları Samsung Galaxy S4 ve Galaxy Note 3, onların hemen ardından da Galaxy S4 Mini geliyor. Galaxy Ace 3 ise Samsung'un alt uç cepleri arasına giriş yapan yeni bir cep. Onun seviyesindeki diğerleri ise Galaxy Fame ve Galaxy Young.

Alt uç bir cep olması, tabii ki nispeten güçsüz bir donanım ve uygun fiyat demek oluyor. Cihazın yurt dışı fiyatı 225 dolardan başlıyor. Yani HTC Desire 500 ve Nokia Lumia 625 ile aynı fiyat aralığında diyebiliriz.

Galaxy Ace 3'ün hitap ettiği seviyede gerçekten çok fazla rakibi var. Onlara karşı en büyük kozu ise 4G'ye sahip olması. Ama bu özelliğin Türkiye'de henüz bir işe yaramadığını düşününce, cihaz en büyük kozundan olmuş oluyor. Yine de Ace 3 sadece 4G'den ibaret bir cihaz değil, yani rakipleri karşısında sunabildiği özellikler bununla sınırlı değil. Bu yüzden incelemeye değer bulduk ve özellikle HTC Desire 500 karşısında nasıl durduğunu görelim dedik.

Genel özellikler: Ekran, bağlantı, kamera...

Genel özellikler: Ekran, bağlantı, kamera...

Cihazın göze çarpan bir özelliği, ekranı. 4 inç'lik 480 x 800 çözünürlüklü ekranı, HTC Desire 500 ile teknik olarak eşit özelliklere sahip olmasına rağmen daha parlak ve daha keskin görünüyor. Cihazın boyutları 121.2 x 62.7 x 9.8mm. Yani Galaxy S4 Mini ile aynı boyutta, yalnız ekstra 12 gram, onu biraz ağır hissettiriyor.

Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS ve GLONASS, ve NFC gibi standart özelliklere de sahip. Tasarımı diğer Galaxy serisi ceplerle uyumlu ve onları andıran güzel bir görünüşü var.

Renk olarak pek fazla seçenek yok, yalnızca siyah ve beyaz. Yine de bu sadece bir renk seçeneğinden iyi. Diğer akıllı ceplerde olduğu gibi ön kısmın büyük bölümünü ekran kaplıyor, ekranın altında fiziksel home tuşu ile dokunmatik menü ve geri tuşları bulunuyor. Ses açma kapama tuşu sol üst yan tarafta, güç düğmesi ise buna paralel olarak sağ yanda. Tüm bunlar diğer Galaxy modellerinkiyle aynı.

Dahili hafızasının 5GB olması, Desire 500'ün yalnızca 1GB olan alanına göre bir avantaj. 5MP'lik arka kamerası ise Desire 500'ünkinden daha zayıf.

Arayüz

Arayüz

Android çalıştıran tüm cihazlarda olduğu gibi, işletim sistemi kısmen cihaza göre özelleştirilmiş. Daha önce Samsung bir cebi kullanmışlığı olanlar için arayüz oldukça tanıdık gelecek. Samsung'un cihazları arasında böyle bir birlik sağlamış olması anlaşılabilir ve güzel bir şey.

Arayüzün kullanılması gayet kolay ve Android'in asıl haline oldukça yakın. HTC Sense 5.0'daki tartışmalı BlinkFeed gibi bir şeye rastlamıyoruz. Ne yazık ki düşük işlemci hızının performansa da yansıdığını gördük. Özellikle güce daha çok ihtiyaç olan durumlarda, dört çekirdekli işlemciye sahip HTC Desire 500'le arasındaki fark barizdi.

Tüm Samsung cihazlarında olduğu gibi TouchWiz arayüzüne de sahip olan cihazda, bildirim çubuğundan birçok ayarı kısa yoldan yapabiliyoruz. Bu kısımda otomatik parlaklık ayarının olmamasına ise anlam veremedik.

Telefon edebiliyor mu!?

Telefon edebiliyor mu!?

Her ne kadar 4G ağırlıklı bir telefon olsa da, normal aramaları da elbette gerçekleştirebiliyor. Samsung'un kendi arama uygulaması göze hitap etmese de, işini iyi yapıyor ve oldukça kullanışlı. Kayıtlı telefonlar arasında kayarken herhangi bir takılma olmuyor ve işlemcisi zorlanmıyor.

Arama yaptıktan sonra ise konuşma sesi kalitesi etkileyici. Ayrıca testlerimizde hiçbir zaman bağlantı kopmadı ve sinyal her yerden çok iyi çekiyordu.

Mesajlaşma

Mesajlaşma

Yine diğer akıllı ceplerde olduğu gibi, Galaxy Ace 3 muhtemelen arama yapmaktan çok mesajlaşma için kullanılacak. Burada asıl önemli konu tabii ki ekrandaki klavye. Samsung ilk başta kötü olan klavye uygulamasını geliştirmişti, yalnız aynı şeyi Galaxy Ace 3 için söylemek zor. Ekranın küçük olmasının, ve hata düzeltmenin de kötü olmasının sebebiyle yazı yazmak biraz kullanışsız. Neyse ki telefonu yan tuttuğumuzda bu dezavantajların büyük kısmı kayboluyor.

İnternet

İnternet

Her Jelly Bean cihazda olduğu gibi, Samsung Galaxy Ace 3'ün interneti, ya kendi tarayıcısıyla ya da Google Chrome ile kullanılıyor. Bu ikisi arasında pek fark olmaması, iki internet tarayıcısı olmasını kafa karıştırıcı ve gereksiz bir hale getiriyor.

Bunların yanında birden çok sekme açmak ve sayfaları yer imlerine eklemek oldukça kolay. İnterneti hızlandırmak veya veri limitini aşmamak için sayfalardaki resimler devre dışı bırakılabiliyor. Sonuç olarak hangi internet tarayıcısını kullanırsanız kullanın, Galaxy Ace 3'ün size yeterli bir internet deneyimi sunacağını düşünüyoruz.

Çoklu ortam ve kamera

Çoklu ortam ve kamera

Samsung cepler genelde çoklu ortam özellikleri bakımından gayet iyi donatılmış olurlar, ve Galaxy Ace 3 de bu duruma istisna değil. Ekranı Super AMOLED veya HD olmasa da, TFT ekranı nispeten kısa videoları izlemek için yeterince parlak. Bunun yanında gayet iyi bir müzik çaları, iyi bir video oynatıcısı ve FM radyosu var.

Arka hoparlörü epey güçlü, yalnız sesi sonuna kadar açınca biraz cızırdıyor. Uzun süre dinlemeler için uygun değil, ama YouTube kliplerine bakarken gayet tatmin edici. Diğer bir önemli nokta ise microSD. 64GB'ya kadar arttırılabilen belleği ile yanınızda oldukça büyük bir çoklu ortam arşivi taşımanız mümkün.

Kamera

Kamera

Samsung Galaxy Ace 3, 5MP'lik gayet ortalama bir kamerayla geliyor. Aynı zamanda bir VGA sensöre de sahip. Bu bakımdan HTC Desire 500'ün 8MP'lik kamerasının gerisinde.

Kamerayı direkt olarak kilit ekranındançalıştırabiliyoruz, bu sayede biraz daha az zaman kaybediyoruz. Ne yazık ki yavaş işlemcisi burada da kendini gösteriyor ve kamera uygulamasının yüklenmesi bir saniye kadar kısa bir süreyle de olsa gecikiyor. Otomatik odaklanma gibi fonksiyonlarda da hafif bir yavaşlık hissediliyor.

Hangi kamerayı kullandığınızı hatırlaması ise rahatsız edici bir özellik çünkü ön kamerayı kullanmışsanız bir dahaki kullanışınızda kendi yüzünüzle karşılaşıyorsunuz.


Video

Video

Samsung Galaxy Ace 3 de fotoğraf ve video çekmeyi aynı uygulamaya sıkıştırma geleneğini devam ettiriyor. Kamera tuşuna bastığımızda video kaydetme moduna geçeceğini sanmıştık ama bunun yerine direkt olarak video kaydetmeye başladı. Bu bizce iyi bir özellik, çünkü hiç zaman kaybetmeden video kaydetmeye başlayabiliyorsunuz. HTC Desire 500'deki gibi video kaydederken fotoğraf çekebilme özelliğinin olmaması ise biraz hayal kırıklığı oldu.

Pil ömrü

Pil ömrü

Bir akıllı cep ancak en zayıf bileşeni kadar güçlüdür. Sadece on dakikada biten bir pile sahip bir cep ne kadar iyi olursa olsun, bir değeri olmayacaktır.

Testlerimizde Ace 3'ün tüm gün dayandığını ve sonunda da biraz enerjisinin kaldığını gördük. Bildirim çubuğundan Wi-Fi ve GPS gibi işlevleri kolaylıkla devre dışı bırakarak pilin ömrü üzerinde kontrol sağlayabiliyorsunuz. Pil ömrüne önemli derecede etkisi olabilecek bir ayar olan otomatik parlaklık ayarının olmayışı ise anlam veremediğimiz bir eksiği.

Uygulamalar

Uygulamalar

Bu konuda söyleyecek pek bir şey yok, çünkü diğer tüm Android cihazlar gibi Galaxy Ace 3 de Google Play Store'un tüm uygulamalarına erişime sahip. Google'ın harita uygulaması burada dikkat çeken bir nokta olabilir. Harita uygulamasının biraz yavaşlayabileceğini düşünmüştük ama denediğimizde gayet akıcı ve sorunsuz bir şekilde çalıştı.

Sonuç

Sonuç

Sonuç olarak henüz ülkemizde 4G olmasa da, Galaxy Ace 3 kendi seviyesindeki alt uç diğer ceplere güçlü bir alternatif. Pil ömrü, rakiplerine oranla daha fazla olan dahili belleği ve arttırılabilmesi, tercih sebebi olabilir. Bunun yanında biraz ağır ve işlemcisinin iki çekirdekli olması, bu açıdan Desire 500'ün gerisinde kalmasına sebep oluyor. Bizim tavsiyemiz size göre özelliklerin önemi açısından değerlendirip kararınızı vermeniz.

Okuyucu Yorumları