Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Sony'nin yeni tabletini MWC 2015'te deneme fırsatı bulduk! İşte tabletin sundukları ve ilk yorumlar

Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Android tarafında iPad'e rakip bir tablet olacaksa bu tablet, Sony'nin gerekli her şeyi sunan Xperia Z4 Tablet'i olabilir. Bazı analistler, tablet piyasasının doygunluğa ulaştığını söylese de bu alandaki rekabet durmuş değil. Samsung'un geçen sene satmaya başladığı Tab S, büyüleyici ekranıyla fazlasıyla iyi bir tabletti. Xperia Z4 Tablet ise bu senenin Android tableti olacak gibi görünüyor.

Tableti elimize aldığımızda ilk fark ettiğimiz şey, hafifliği oldu. Tabletlerde yeni trend, daha hafif, daha ince gövdelerden geçiyor ve 396 gramlık Z4 Tablet, bu şartları yerine getiriyor. Plastik gövdeye sahip olan cihaz iPad'in tutuş hissine sahip değil, ancak kullanılan malzeme Tab S'in gövdesindekinden daha iyi.

Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Tabletin teknik özellikleri de inceliği ve hafifliği kadar etkileyici. 2K çözünürlük, görüntülerin çok net olması anlamına geliyor. Snapdragon 810 işlemci, 3GB RAM ve minimum 32GB depolama alanı (microSD desteği var) ise güç konusunda sıkıntı çekmeyeceğiniz anlamına geliyor. 6000mAh'lik pil sayesinde 17 saat video izleyebiliyorsunuz.

Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Android 5.0 Lollipop ile gelen tablette Remote Play desteği de var.

Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Ön incelememizin devamı, sonraki sayfada.

Klavye aksesuarıyla laptop'lara rakip

Klavye aksesuarıyla laptop'lara rakip

Laptop'a rakip

Sony'nin bu seneki iddialı hamlesi, tabletlerini laptop'a dönüştürülebilir hale getirmek. Sony, bunun için tabletinin işletim sistemine Windows'un bazı öğelerini getirmiş. Bluetooth klavyeyi bağladığınızda (dock bağlantısı kaldırılmış) ekranın altından çıkan bir görev çubuğuyla karşılaşıyorsunuz. Sağ köşedeki açılır menü (bir tür başlat menüsü de denebilir) ise uygulamalarınıza hızla ulaşmanıza olanak tanıyor.

Klavyenin üzerinde fare imlecini hareket ettirmenize olanak tanıyan bir trackpad de bulunuyor. Ancak hissiyat kalitesinin çok yüksek olduğunu söyleyemeyiz. Aslında klavyenin çok kaliteli olduğunu söylemek de zor. Dahası klavye aksesuarının pahalı bir fiyattan satılacağı konusunda endişelerimiz var.

Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Bir başka sorun ise tableti klavye takılıyken kucağınıza aldığınızda, Z4 Tablet'in ağırlığının onu arkaya yatırması. Ancak masanın üzerinde çalışırken herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

Yine de klavyenin kötü bir aksesuar olduğunu düşünmüyoruz. Sıkı kullanıcılara yönelik görev çubuğu ve "başlat menüsü", kullanımı son derece kolaylaştırıyor. Yön tuşları, Home tuşu ve açık tüm uygulamaları göstermeye yarayan özel tuşlar, işlevlere hızla ulaşmanıza olanak tanıyor.

İlk kararımız

Sony Xperia Z4 müthiş bir cihaz ve bizce ikinci sıraya rahatlıkla oturabilecek kapasiteye sahip. Cihaz büyüleyici bir ekran, hafif bir tasarım ve kullanmak isteyeceğiniz Sony ayrıcalıklarıyla geliyor. İşlem gücüyle birlikte birleştiğinde Android kullanıcılarının uzun süredir beklediği tablet ortaya çıkmış oluyor.

Sony Xperia Z4 Tablet'i denedik!

Bununla birlikte Android'in tablete özel uygulamalar konusunda eksikleri var ve bu alanda iOS'un gerisinde kalıyor. Elbette bu, Sony'nin kendi başına değiştirebileceği bir durum değil.

Okuyucu Yorumları