Windows Media Player Alternatifleri

Windows ile bütünleşik olarak gelen hantal Windows Media Player'a mahkum değilsiniz...

WMP Alternatifleri!

Daha uyumlu, daha hızlı, daha güvenliMicrosoft, Windows işletim sistemlerine Windows Media Player'ı entegre ederek Avrupa yasalarına karşı geliyor. Hükmü bir süre önce Lüksemburg yasaları yeniden güçlendirdi. Her şey bir yana Windows Media Player'ı resmen eski gösteren bir çok alternatif program var. CHIP Online size en iyi oynatıcıları tanıtıyor.

Sizlere Windows Media Player'ın yapabildiklerinden çok daha fazlasını sunan alternatif müzik oynatıcıları göstereceğiz. En az kaynak kullanan mini-oynatıcılardan en efektif müzik yöneticilerine kadar her şey mevcut.

1by1: Ufak şey

1by1: Ufak şey

Sadece 100 KB boyutunda ve "eski kutularda" da rahatlıkla çalışıyor. 1by1 MP3 çalarlar arasında en minimalist olanı.

Kıt dizaynına aldanıp bu ücretsiz müzik çaların hakkını yemeyin. Kaput altında bir çok özellik gizli bekliyor.

Bir oynatma listesi yerine 1by1 da direk sabit disk dizinleri arasında dolaşabiliyorsunuz. Müzik arşivini klasörlerde düzenli olarak saklamayan kişiler için mükemmel bir alternatif.

Şarkılar direk oynatıcı üzerinden bir dizinden diğer bir dizine kopyalanabiliyor ve oynatma sırasında isimleri değiştirilebiliyor. Sıraya atılmış parçalar ise çapraz geçiş (Crossfader) sayesinden boşluksuz bir şekilde ardı sıra çalıyorlar.

Pratik: Ücretsiz yazılım en son çalınan parçanın pozisyonunu kaydederek bir dahaki açılışta kaldığı yerden devam ediyor.

1by1 sadece MP3 formatıyla baş edebiliyor. Winamp eklentisi desteği sayesinde fonksiyonlar sorunsuzca genişletilebiliyor.

Download: 1by1

FoxyTunes: Firefox oynatıcısı

FoxyTunes: Firefox oynatıcısı

İnternette sörf yapıp bir yandan da müzik dinler misiniz? O zaman FoxyTunes sizin için mükemmel bir tarayıcı eklentisi.

FoxyTunes kullanıcılara Firefox ve Internet Explorer'da sörf yaparken müzik oynatımını yönetme olanağı veriyor. Kurulumdan sonra gözünüze zar zor çarpacak olan ufak bir liste çıkıyor.

FoxyTunes ile sadece yaygın olan "Play", "Stop" veya "Pause" öğelerini değil bilakis şarkıların sırasını ve ses seviyelerini kontrol edebiliyorsunuz. Uyku özelliğini kullandığınızda program müzik oynatımını bir süre sonra otomatik olarak durduruyor.

Entegre bir web araması sayesinde şarkıyla ilgili bilgi internetten bulunabiliyor: Şarkı sözleri, fotoğraflar veya turne zamanları. CD kapağı özelliği de istek üzerine etkinleştirilebiliyor.

Download:
FoxyTunes (Firefox için)
FoxyTunes (Internet Explorer için)

Winamp: Değişebilirlik

Winamp: Değişebilirlik

Winamp'ın püf noktası: Sayısız tema ve eklenti sayesinde oynatıcı fazla emek sarf etmeden baştan aşağı değiştirilip kişisel zevke uydurulabiliyor.

Winamp uzun bir süre boyunca MP3 çalarlar arasında 1 numaraydı. Bugün bile ücretsiz yazılım istekleri geri çevirmeyen bir çok özelliği ile diğerleri arasından sıyrılıyor.

Her şeyden önce eklenti sistemi ikna ediyor. Winamp, kendisini isteğe göre yapılandırabilen sayısız eklenti sunuyor: Daha iyi ses, muhteşem görsel öğeler ve mini oyunlarda daha fazla eğlence.

Doğru eklentileri kurulduğunda Winamp her türlü ses formatı ile baş edebiliyor. Başarılı bir medya yöneticisi ve geniş oynatma listesi desteği ile büyük veri yığınlarında bile dikkatiniz dağılmıyor.

İsteyen Winamp ile kopya korumasız Müzik-CD'leri ripleyebilir bunları MP3, WAV ve AAC formatına çevirebilir ve son olarak bir medyaya yazabilir. Video oynatımı ve internet akışlarının kaydında da yazılım hiçbir problem oluşturmuyor.

Download: Winamp

Foobar 2000: Çok yönlü

Foobar 2000: Çok yönlü

Bazı oynatıcılar yürütme işleminde bile sorun çıkarırken foobar 2000 gerekli her aracı içinde barındırıyor. Geniş fonksiyon kapsamına rağmen oynatıcı sistem kaynaklarını hesaplı kullanıyor.

Çok az oynatıcı foobar 2000'in baş edebildiği formatlarla uğraşabilir. Bu durum eğer anormal bir müzik formatı ile karşı karşıya iseniz, sizin avantajınız olabiliyor. Elbette formatını tanımadığınız bir müzik dosyası elinize geçerse bu durum ortaya çıkabilir.

Foobar 2000'i kurduktan sonra hiçbir eklenti veya aracı düşünmenize gerek yok. Oynatma, yönetme, dönüştürme ve yazma ile ilgili tüm fonksiyonlar program ile birlikte geliyor. Entegre tag düzenleme özelliği ise hiçbir isteği geri çevirmeyecek nitelikte.

Eğer kapsamlı özelliklere sahip olan ve kişisel isteklerinize göre şekillenebilen bir oynatıcı arıyorsanız, arayışınız foobar 2000 ile bitecek.

Download: foobar 2000

DSD Jukebox: Parti makinesi

DSD Jukebox: Parti makinesi

DSD Jukebox, PC'nizi müzik kutusuna çevirecek bir parti sansasyonu.
DSD Jukebox bildiğiniz standart bir MP3 çalar değil bilakis Winamp'a Parti özelliği katan bir eklenti.

Program seçtiğiniz şarkıları aklınızda hiçbir soru bırakmayan bir arayüzde gösteriyor. Program çalışırken parti misafirleriniz oynatma listesinde bulunan favori parçalarınızı sırayla oynatabilirler.

DSD Jukebox, monotonluğu ortadan kaldırmak için otomatik olarak çoğaltıcıyı çalıştırıyor. Önizleme sorgulaması sayesinde saniyesi saniyesine hangi parçaların ne zaman çalınacağı gözüküyor.

Veri çalınmasından mı korkuyorsunuz? Şifre sorgusu sayesinde parti misafirlerinizin oynatıcıyı kapatmaları veya PC'nize erişim sağlamaları engelleniyor.

Download: DSD Jukebox

musikCube: Koleksiyoncu

musikCube: Koleksiyoncu

Açık kaynak kodlu yazılım musikCube devasa müzik arşivlerini dizinleyebiliyor ve ses dosyalarınızı sorunsuzca çalıştırıyor.

musikCube profesyonel bir veri tabanı ve kolayca yönetimi ile diğer oynatıcılar arasından sıyrılıyor. Program geniş müzik arşivlerini bile sorunsuzca arşivleyebiliyor.

Müzik parçalarını oynatmak için ilk önce verileri oynatıcının medya kütüphanesine taşımanız gerekiyor. Yazılım şu formatları destekliyor: MP3, OGG, FLAC, APE ve CD-Audio. Bir CD-Ayıklayıcısı uygun LAME-MP3, OGG ve FLAC kodekleri ile unutulmamış.

Geliştiriciler işin görsel kısmına pek önem vermiş olmasalar bile, pencerenin transparan görünümünü istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. musikCube açık kaynak kodlu bir program olduğu için bir çok eklenti ile yeni özellikler kazanabiliyor.

Download: musikCube

Media Monkey: Eşitleme-Kralı

Media Monkey: Eşitleme-Kralı

MediaMonkey ile müzik arşivinizi birkaç tıklama ile taşınabilir MP3 çalarınıza taşıyabilirsiniz.

iPod, MP3'lü cep telefonu veya cep bilgisayarı fark etmez: Müzik cihazınıza uyduğu anda ücretsiz MediaMonkey ile müzik arşivinizi mükemmel bir şekilde eşitleyebilirsiniz.

Medya oynatıcı bu işi yaparken kullanıcının parçalar atadığı ID3 bilgileri, albüm kapakları ve değerlendirmeleri baz alıyor. Otomatik ses seviyesi düzenleyicisi sayesinde daha sonra tek tek her parçayla uğraşmadan tüm listeniz bir kararda sesli veya sessiz olarak oynatılabiliyor.

MediaMonkey MP3, OGG, WMA, FLAC, MPC, WAV, CDA, M3U ve PLS gibi tüm yaygın ses formatlarını destekliyor. Yazılım özellikle büyük müzik arşivleri için birebir; yani 50.000 den fazla şarkılı listeler gibi... Birkaç fare tıklaması ile şarkılar arayabilir, yönetebilir ve isimlerini değiştirebilirsiniz.

Entegre bir yazım programı ile şarkılarınızı CD veya DVD'ye yedekleyebilirsiniz. Fakat ücretsiz yazılımda yazım hızı kısılmış.

Download: MediaMonkey

Okuyucu Yorumları