Yeni MacBook Pro'yla Birlikte Kaybolan 7 Şey!

Yeni MacBook Pro beraberinde getirdiği yeniliklerin yanında birçok şeyin de kaybolmasını sağladı!

MacBook Pro'nun kaybettirdikleri!

Apple'ın her yeni ürünüyle birlikte daha önceki modellerinde bulunan birçok özellikten vazgeçmek konusunda tereddüt etmediğini artık hepimiz biliyoruz. Cupertinolu devin geçtiğimiz gün görücüye çıkardığı yeni MacBook Pro serisi de bu anlamda aynı geleneği devam ettirdi.

12 inç'lik MacBook'un izini takip eden bu yenilenmiş MacBook Pro ve onun yeni Touch Bar'ı önceki tasarımlarda bulunan birçok standby tuşunu geride bırakıyor. Fakat geride bırakılanlar elbette sadece bununla sınırlı değil. İşte yeni MacBook Pro notebook'larla birlikte ortadan kaybolan yedi teknoloji...

MagSafe

MacBook'un zamanında büyük bir övgüyle karşılanan MagSafe özelliği cihazınızın güç kablosunu dizüstü bilgisayarına kibar bir biçimde tutturmak için mıknatıslardan yararlanmıştı. MagSafe sayesinde bu kablo normal koşullar altında yeterince sıkıca tutturulmuş biçimde sabit durabiliyordu. Fakat bulunduğunuz odada bir köpek ya da küçük çocuğunuz dolaşıyorsa bu bağlantının o kadar da sıkı olmadığını görüyordunuz.

Yeni MacBook Pro, aslında tıpkı daha önceki 12 inç'lik MacBook'ta olduğu gibi enerji için USB-C'den güç alıyor. Çok daha esnek olan bu çözüm büyük kolaylıklar getirse de birçok kişinin MagSafe'i unutamadığından eminiz.

SD kart desteği

MacBook'lardaki SD kart girişi özellikle fotoğrafçılar ve dizüstü bilgisayarlarının depolama alanlarını genişletmek isteyen kullanıcılar için oldukça işlevsel bir özellikti. Yeni MacBook Pro'lar diğer birçok bağlantı noktasının yanında dahili SD kart girişi desteğini de geride bırakıyor. Cihazda artık sadece dört adet USB-C/Thunderbolt 3 bağlantı noktası ve bir adet audio girişi bulunuyor.

HDMI

Eğer bilgisayarınızı harici bir ekrana bağlamak gibi bir planınız varsa bir an önce bir USB-C/HDMI konektörü almanızda yarar var. Zira cihazda standart bir HDMI girişi mevcut değil.

Ayrı bir ESC ve Function tuşları

Yeni MacBook Pro'daki adaptif dokunmatik ekran tuşlarından oluşan yeni OLED şeridinin elbette bir yerlere sığdırılması gerekiyordu. Apple, çözümü MacBook Escape ve Function tuşlarının olduğu bölgede buldu. Fakat hemen üzülmenize gerek yok, bu tuşlar fiziksel olarak gitse de tamamen unutulmuş değiller, zira Touch Bar üzerinde bu tuşların dijital bir karşılığı mevcut.

MacBook Air

Geçtiğimiz gün gerçekleşen tanıtım etkinliğinin ardından, MacBook Air serisinin de artık bir sonu gelmiş gibi görünüyor. Teknoloji devi Apple, yeni MacBook Pro'yu tanıttığında aslında aynı zamanda 11 inç'lik MacBook Air'i de artık açıkça geride bırakmış oldu. 1000 dolarlık 13 inç ekranlı MacBook Air halen Apple'ın web sitesinden satın alınabiliyor, fakat bunun sonsuza kadar devam etmesini beklemeyin.

Retina ekransız MacBook'lar

MacBook Air serisinin geride bırakılmasıyla birlikte artık bütün yeni MacBook'ların Retina ekranlı olacağını söylemek mümkün. Bundan böyle bütün yeni MacBook'ların ekranı yüksek çözünürlüklü olacak.

Optik sürücüler

Apple, MacBook Air'le birlikte aslında Retina ekranlı olmayan MacBook Pro'ları da geride bıraktı. Söz konusu MacBook'lar ayrıca dahili bir optik sürücüsü olan son MacBook modelleriydi. Bundan böyle kullanıcıların Apple'ın USB SuperDrive'ına odaklanması lazım, elbette bunun da bir USB-C adaptörü gerektirdiğini hatırlatalım.

Okuyucu Yorumları