Türk Telekom Arena içinde sanal bir gezinti...

Önümüzdeki sezona yetişeceği açıklanan Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'yı bitmeden görün...

Stad hakkında ilginç notlar:
» Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, spor alanında gerek sponsorluk faaliyetleri ve bu çerçevede verdiği destekler gerekse Türkiye'de sporun altyapısına yatırım yaparak gerçekleştirdiği kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla önemli adımlar atmıştır.


» Türk Telekom, Türkiye spor tarihinde bir ilke imza atarak stadın isim hakkı sponsorluğunu üstlenmiştir ve bu çerçevede Galatasaray'ın yeni stadyumu sezonun ikinci devresinde ilk maçın oynanacağı 2011 Ocak ayından itibaren, 10 futbol sezonu boyunca "Türk Telekom Arena" olarak anılacaktır.


» Stadın halen iç mimarisiyle ilgili çalışmalar sürdürülüyor. 2010- 2011 sezonunun 2. yarısından itibaren Galatasaray maçlarını Türk Telekom Arena'da oynamaya başlayacak.


» 52 bin 647 seyirci kapasitesi, 190 metre enine ekseni, 228 metre boyuna ekseni ile dünyanın sayılı stadyumları arasında yer alan Türk Telekom Arena, aynı zamanda Türkiye'nin en teknolojik ve özgün spor komplekslerinden birisi olma özelliğini taşıyor.


» Türk Telekom Arena'nın 4 bin 500 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Metro bağlantısının tamamlanması ile birlikte stadyuma ulaşım çok kolay olacak.


» Türk Telekom Arena'da ayrıca özel VIP Girişleri, yeme içme hizmetlerinin dahil olduğu VIP salonları, Loca/VIP Koltuklara özel olarak ayrılmış stad içi otopark alanları, özel giriş yolları, stad girişi öncesi araç bırakma alanları gibi birçok özel hizmet almak mümkün. Türk Telekom Arena'da, 3. ve 4. katlarda satışa sunulan 6, 8, 10, 12, 15 ve 18 kişilik olmak üzere toplam 157 adet loca bulunuyor. Statta, 4 bin 845 adet VIP koltuk bulunuyor.


» Türk Telekom Arena stadyumu mimari kalitesi, kullanılan üstün teknik, formu, karakteri ve estetik özellikleri ile dünya mimarisinde ulaşılan üst seviyeyi temsil ediyor. Dünyadaki çoğu örneğinin tersine düz arazi yerine Seyrantepe'nin engebeli arazisi üzerinde, tepede konumlanması, stadyumun estetik görünümünü daha da güçlendiriyor. Engebeli arazinin yol açtığı güçlüklerin en ileri teknik uygulamalarla aşıldığı mimari yapı, bu özelliği ile de dünyanın özel projeleri arasında yer alıyor.


» Türk Telekom Arenanın loca ve koltuklarının konumları, eşsiz bir görüş açısı ile her maç deneyiminin bir görsel şölene dönüşmesini sağlıyor.


» Projenin mimarisi, dünyaca ünlü mimarımız Mete Arat tarafından gerçekleştirildi. Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan dünyaca ünlü, birçok ödül sahibi mimarımız Mete Arat'ın önemli projeleri arasında Almanya Milli Kütüphanesi, Leipzig, Oldenburg, Stuttgart Porsche Arena kapalı spor salonları ve son olarak geçen yıl restore edilip Dünya Kupası maçlarının oynandığı Stuttgart Gottlieb - Daimler stadı da yer alıyor.


» Türk Telekom Arena tasarımından işletmesine, ulaşımdan ve teknolojik altyapısına kadar daha önce Türkiye'de görülmemiş olan bir anlayışla inşa ediliyor. Stad, sadece Galatasaray maçlarına değil birçok etkinlik ve organizasyona da ev sahipliği yapacak.



Okuyucu Yorumları