Sherlock Holmes: Gölge Oyunları

Robert Downey Jr. dünyanın en ünlü dedektifi Sherlock Holmes olarak, Jude Law da onun müthiş çalışma arkadaşı Dr. Watson olarak "Sherlock Holmes: Gölge Oyunları / Sherlock Holmes: A Game of Shadows" ile tekrar karşımızdalar.

Şimdiye kadar Sherlock Holmes hep ortamdaki en akıllı adamdı... Şimdiyse yeni bir dahi suçlu ortalıkta geziniyor – Profesör Moriarty (Jared Harris). Holmes ile aynı zekada olmakla beraber, Profesör, kötülük kapasitesi ve vicdansızlığı ile ünlü detektiften bir adım önde olabilir.

Bu seferki araştırmaları Holmes ve Watson'ı Londra'nın dışına; Fransa, Almanya ve son olarak da İsviçre'ye götürecek ve giderek daha tehlikeli bir hal alacaktır. Kurnaz Moriarty ise her zaman bir adım önlerindedir; çok daha büyük planlarının her parçasını bir bir gerçekleştirirken, eğer amacına ulaşacak olursa tarihi bir laneti de değiştirebilecek güçtedir.

Yönetmen Guy Ritchie başarılı filmi "Sherlock Holmes"un devamı olan "Sherlock Holmes: Gölge Oyunları"nı yönetiyor. Bu devam filmi ayrıca yapımcılar Joel Silver, Lionel Wigram, Susan Downey ve Dan Lin'i de tekrar biraraya getiriyor. Filmin yönetici yapımcılığını ise Bruce Berman üstleniyor.

Jared Harris (TV dizisi "Mad Men," "The Curious Case of Benjamin Button/Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi") kadroya kötü bir üne sahip Profesör Moriarty olarak katılıyor. Dikkatleri İsveç yapımı "The Girl with the Dragon Tattoo / Ejderha Dövmeli Kız" filmindeki rolüyle üzerine çekmeyi başaran İsveçli oyuncu Noomi Rapace de ilk İngilizce rolüyle filmde Sim adlı gizemli bir çingeneyi canlandırıyor. Stephen Fry da ("Alice in Wonderland/Alice Harikalar Ülkesinde", "Harry Potter and the Goblet of Fire/Harry Potter ve Ateş Kadehi") filmde Sherlock'un abisi Mycroft Holmes rolünü canlandırıyor.

İlk filmdeki rolleriyle kadroda tekrar yer alan isimler ise şöyle sıralanıyor; müfettiş Lestrade rolünde Eddie Marsan, Irene Adler rolünde Rachel McAdams, Watson'un eşi Mary Morstan rolünde Kelly Reilly ve Holmes'e çok uzun süredir katlanan evsahibesi Mrs. Hudson rolünde Geraldine James yer alıyorlar.

"Sherlock Holmes: Gölge Oyunları" Michele Mulroney & Kieran Mulroney tarafından yazıldı. Sherlock Holmes ve Dr. Watson, Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan ve onun hikayelerinde ve romalarında yer alan karakterlerden uyarlandı.

Ritchi, bir önceki filminin kamera arkası ekibinde yer alan; görüntü yönetmeni Philippe Rousselot, yapım tasarımcısı Sarah Greenwood, editör James Herbert, kostüm tasarımcısı Jenny Beavan ve kompozitör Hans Zimmer ile bu filmde de tekrar birlikte çalışıyor.

Warner Bros. Pictures, Village Roadshow Pictures ortaklığı ile sunar; Wigram Productions ortaklığı ile Silver Pictures yapımı ve bir Guy Ritchie filmi olan "Sherlock Holmes: Gölge Oyunları".

Film, dünya çapında 16 Aralık 2011 tarihinden itibaren, bir Warner Bros. Entertainment kuruluşu olan Warner Bros. Pictures. tarafından, belirli bölgelerde ise Village Roadshow Pictures tarafından dağıtılacak.

Okuyucu Yorumları