Vision Pro'dan altın Apple Watch'a: İşte Apple'ın şimdiye kadarki en pahalı 6 ürünü

Apple, ürünlerine uyguladığı yüksek fiyat politikasıyla biliniyor. Telefonlardan bilgisayarlara, tabletlerden saatlere kadar bütün seçenekler, piyasaya oranla çok yüksek miktarlarda para vermenizi gerektiriyor. İşte geçmişten günümüze Apple'ın en yüksek fiyatlı 6 ürünü.

Apple'ı pek çok özelliği ile tanıyoruz, ancak uygun fiyatlı olması, kesinlikle bunlardan biri değil.

iPhone üreticisi uzun zamandır ürünlerini yüksek seviyelerde fiyatlandırdığı için eleştiriliyor. Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg geçen yıl, "Eğer Apple olsaydınız, donanım üretir ve mümkün olduğunca fazla ücret alırdınız" demişti.

Şirket son yıllarda daha ucuz iPhone ve Apple Watch modelleriyle ürün gamına daha uygun fiyatlı cihazlar eklemek için elinden geleni yapmış olsa da müşterilerini ciddi bir fiyat şokuna uğratmayı da iyi biliyor. Geçtiğimiz günlerde Apple, uzun zamandır beklenen karma gerçeklik başlığı Vision Pro'yu tanıttığında yaşanan durum da buydu. En son teknolojiyle donatılan Vision Pro, Apple'ın neredeyse 10 yıl sonra piyasaya sürdüğü ilk büyük ürün olma özelliğini taşıyor.

Ancak başlığın 3.499 dolarlık fiyat etiketi açıklandığında, Apple fanatikleriyle dolu kalabalık bile söylenmekten kendini alamadı.

Bir Vision Pro fiyatına, tanesi 1.099 dolardan üç iPhone 14 Pro Max telefon, her biri 1.699 dolardan iki üst düzey iMac veya Zuckerberg'in 299 dolara satılan Meta Quest 2 başlıklarından 11 tane satın alabiliyorsunuz. Vision Pro'nun gelecek yıl piyasaya çıktığında müşteriler tarafından beğenilip beğenilmeyeceğini zaman gösterecek, ancak şimdiden Apple'ın en pahalı cihazları arasına girmiş durumda.

Fakat Apple'ın zaman içinde piyasaya sürdüğü, Vision Pro'dan daha pahalı ürünleri de var. İşte Apple'ın şimdiye kadarki en pahalı altı ürünü.

Forum