Bir uygulamaya güvenip güvenmemeniz gerektiğini nasıl anlarsınız? Dikkat etmeniz gereken bazı önemli ipuçlarını sıraladık

Çoğumuz günlerimizin önemli bir kısmını şu ya da bu türden uygulamaların içinde geçiriyoruz. Ve eğer yeni bir tane daha keşfetmek istersek seçenekler sayesinde hiç zorlanmıyoruz. Fakat bunların ne kadar güvenilir olup olmadığını biliyor muyuz? Bu ipuçları, kesin bir çözüm olmasa da sizi koruyabilir.

Çoğumuz günlerimizin önemli bir kısmını şu ya da bu türden uygulamaların içinde geçiriyoruz. Ve eğer yeni bir tane daha keşfetmek istediğimizde hiç zorluk çekmiyoruz. iOS’ta App Store’da yaklaşık 1,6 milyon tane uygulama olduğunu düşündüğümüzde, bu bize bir ömür yetecek bir sayı. Aynı durum Android Play Store için de geçerli.

Bu uygulamaların çoğu tamamen iyi niyetli ve faydalı olsa da ne yazık ki hepsi için durum böyle değil. Sadece bu ay içinde, yaklaşık 30 milyon yüklemeye karşılık gelen 200'e yakın kötü amaçlı yazılım barındıran Android uygulaması tespit edildi. Apple, Google, Amazon, Microsoft ve diğer şirketlerin uygulama mağazaları kötü niyetli uygulamalara karşı çok fazla koruma sağlasa da bunlar atlatılamaz korumalar değiller. Bazı uygulamalarınızı web'ten sağlıyor da olabilirsiniz, özellikle masaüstünde...

Güvenmemeniz gereken uygulamalar, banka hesaplarınıza erişmeye çalışanlardan, konumunuzu istediğinizden biraz daha fazla takip edenlere kadar geniş bir yelpazeye sahip. Yine de kendinizi korumanın yolları mevcut ve dikkat etmeniz gereken bazı önemli şeyleri sizin için sıraladık. Elbette bunlar bir uygulamanın güvenilir olup olmadığını söylemek için kesin bir yöntem değil. Yine de dikkat etmeniz gereken ipuçlarıyla sizi korumayı sağlayabilirler.

Forum