Ölmüş ünlüler bugün yaşasalardı nasıl görünürdü?

Yıllar önce ölen ünlü isimler bugün yaşasalardı nasıl görünürlerdi? Türk sanatçı Alper Yeşiltaş da bunu merak etmiş ve ortaya alkışı hak eden, büyüleyici bu kareler çıkmış...

Yetenekli bir AI araştırmacısı ve sanatçısı olan Alper Yeşiltaş, yıllar önce hayatını kaybeden bazı ünlü isimleri, çalışmaları ile sanki hala bizimleymişler ve tüm bu yıllar boyunca yaşlanıyorlarmış gibi hayata döndürdü. Yapay zekanın hayal gücünü hayata geçirebileceğine inanan Alper Yeşiltaş'ın ustaca hazırladığı karelerde Michael Jackson, Heath Ledger ve Prenses Diana gibi ünlüler var.

Çalışmaları “Sanki Hiçbir Şey Olmamış Gibi” adlı bir dizide sergileyen Yeşiltaş, My Modern Met ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda “teknolojiyle uğraşmaya başladığımda neler yapabileceğimi gördüm ve beni en çok neyin mutlu edeceğini düşündüm: Özlediğim bazı insanları tekrar önümde görmek istedim" dedi.

Yeşiltaş, resimlerin dikkat çekici derecede gerçek dokusunu elde etmek için bir yazılım kombinasyonu kullanıyor. Buna Remini gibi AI araçları ve Lightroom gibi manuel düzenleme yazılımları da dahil.

Yeşiltaş’ın bazı dikkat çekici çalışmalarını hemen aşağıda bulabilirsiniz.

Forum