İkonik film Se7en (Yedi) ile ilgili az bilinen 9 detay

Usta yönetmen David Fincher'ın son filmi The Killer 2023'te izleyiciyle buluştu. David Fincher'ın diğer filmleri de sık sık internette aranıyor. O filmlerden biri de Se7en... İşte ikonik sonuyla hafızalara kazınan Se7en'la ilgili az bilinen 9 detay, filmin konusu ve künyesi...

Karanlık tonu, sürükleyici konusu ve birinci sınıf oyuncu kadrosuyla Se7en David Fincher'ın en iyi filmlerinden biri olarak anılıyor. 1995 yapımı Se7en çarpıcı hikayesiyle izleyicilerin dönüp dönüp yeniden izleyebildiği bir film oldu. Finali ise unutulmazlar arasına girdi. 

SE7EN (YEDİ) FİLMİNİN KONUSU NE?

Se7en, cinayetleri yedi ölümcül günah örnek alınarak modellenen; yakalanması zor bir seri katilin peşinde olan iki cinayet masası dedektifi Mills (Brad Pitt) ve Somerset'i (Morgan Freeman) konu alıyor.

Filmin konusu şöyle: 
Emeklilik için sayan polis dedektifi William Somerset (Morgan Freeman), yeni gelen David Mills'in (Brad Pitt) yardımıyla son bir davayı ele alırken bir dizi tüyler ürpertici cinayetle karşılaşırlar. Çok geçmeden yedi ölümcül günahtan birini temsil ettiğini düşündüğü insanları hedef alan bir seri katille (Kevin Spacey) karşı karşıya olduklarını anlarlar. Somerset ayrıca Mills'in hamile olan ve suçla dolu şehirde çocuğunu büyütmekten korkan eşi Tracy (Gwyneth Paltrow) ile de arkadaş olur.

SEVEN FİLMİ KÜNYESİ

Tür: Gizem ve gerilim, Suç, Dram
Orijinal Dil: İngilizce
Yönetmen: David Fincher
Yazar: Andrew Kevin Walker
Vizyon tarihi: 22 Eylül 1995  
Gişe (Brüt ABD): 100,1 Milyon Dolar
Süre: 2 saat 5 dakika

Forum