Instagram'ı ele geçirmeye başladılar: 4'ünün ortak bir özelliği var

Instagram da yapay zeka fırtınasından nasibini alıyor. Sosyal medya platformu, yapay zeka tarafından oluşturan fenomenlerle dolmaya başladı. İşte bu fenomenler arasında öne çıkan dört tanesi.

Instagram gönderilerinde, çeşitli sosyal medya kampanyalarında ve sponsorluklarda kullanılacak muhteşem bir yapay zeka modeli tasarlayarak büyük bir gelir elde eden İspanyol etkileyici ajansı theClueless, yapay zekanın insanların işlerini giderek daha yaratıcı şekillerde nasıl aldığının bir başka hatırlatıcısı olabilir. Bu ajans, gerçek hayattaki etkileyicilerle çalışmanın çok pahalı ve genel olarak çok fazla acı verici olduğuna karar verdikten sonra, Instagram’da 175.000 takipçi toplayan pembe saçlı genç bir kadın olan dijital varlık Aitana Lopez’i kullanmayı tercih etti.

Clueless'ın kurucusu Rubén Cruz bunu Euronews ile yaptığı röportajda “Daha iyi bir yaşam sürdürebilmek ve egoları olan, çılgınlıkları olan veya sadece poz vererek çok para kazanmak isteyen diğer insanlara bağımlı olmamak için bunu yaptık” dedi. Ayrıca, eğer henüz bu etkileyicilerle karşılaşmadıysanız, yakında bu türden çok daha fazlasını Instagram’da göreceğiniz rahatlıkla tahmin edilebilir.

Şu anda Instagram’da hatırı sayılır takipçilere sahip dört aktif yapay zeka fenomen ön plana çıkıyor. Bu hesaplar, alıştığınız etkileyicilerden bir süper model gibi görünenlere kadar büyük bir farklılık gösteriyor.

Şimdi gelin, yapay zeka tarafından oluşturulan ve öne çıkan 4 modeli tanıyalım...

Forum