24 yıllık efsane tarayıcıya sığdı: Command & Conquer: Red Alert 2 artık tek tıkla oynanıyor
Yıllardır RTS hayranlarının vazgeçilmezi olan Command & Conquer: Red Alert 2, Chrono Divide adlı bir topluluk projesi sayesinde bambaşka bir boyuta taşındı. Oyunun tüm orijinal haritaları ve çok oyunculu modu, artık kurulum gerektirmeden direkt internet tarayıcıları üzerinden oynanabilir hale geldi.
2000'li yılların başında gerçek zamanlı strateji oyunlarına damgasını vuran ve kendine has mizahı ve kültleşen ara sahneleriyle hafızalara kazınan Command & Conquer: Red Alert 2, türünün en beğenilen yapımlarından biriydi. Yıllar geçmesine rağmen oynanabilirliğini koruyan bu efsanevi oyun, artık kurulum gerektirmiyor. Oyunu oynamak, bir internet tarayıcısını açmak kadar kolay hale geldi.
"Chrono Divide" adını taşıyan etkileyici bir topluluk projesi, oyunculara 2000 yapımı bu RTS klasiğini doğrudan Chrome, Edge veya Safari gibi modern internet tarayıcıları üzerinden oynama imkanı sunuyor. Geliştirici ekip, performans kaygıları nedeniyle Firefox kullanıcılarını bu tarayıcıdan kaçınmaya davet etse de, oyunun mobil tarayıcılarda bile çalışabildiğini belirtiyor.
Chrono Divide'ın en dikkat çekici özelliği, tüm orijinal haritaları kullanarak platformlar arası çok oyunculu modu desteklemesi. Hatta projenin bu aşamasında, çok oyunculu mod, oyuncuların tek seçeneği. Red Alert 2’nin meşhur hikaye modları ve "o kadar kötü ki, iyi sayılan" sinematik ara sahneleri ise şu an için hala geliştirme aşamasında.
Bir deneyden tam sürüme uzanan yol
Projenin web sitesinde yapılan açıklamaya göre, Chrono Divide başlangıçta bir deney olarak yola çıktı. Temel amaç, bir web tarayıcısı içinde tam işlevli ve platformlar arası bir RTS oyunu çalıştırmanın mümkün olduğunu kanıtlamaktı.
Bu deneyin başarılı olmasıyla birlikte, projenin nihai hedefi artık çok daha büyük: Orijinal "Red Alert 2" oyun motoruyla tam bir özellik eşitliğine ulaşmak ve tüm oyun deneyimini web platformuna eksiksiz taşımak. Bu çaba, efsanevi oyunun hayranları için nostaljiyi modern kolaylıkla birleştiriyor.