10 alternatif masaüstü işletim sistemi!

Windows, Mac OS ve Linux dışındaki işletim sistemlerini deneyin! İşte 10 alternatif işletim sistemi.

Windows, Mac OS, Red Hat gibi işletim sistemlerinin, bugünkü yerlerine nasıl geldiğini hiç düşündünüz mü?

Microsoft, işletim sistemi imparatorluğunu kurmaya yönelik ilk adımını, QDOS'u satın alarak atmıştı. Aynı şekilde, Apple da Mac OS X günlerine sıfırdan gelmedi. Apple, işletim sisteminin temellerini, açık kaynaklı bir BSD Unix çekirdeğini satın alarak attı.

Bu büyük şirketler, yazılım hayatlarına ilkleri başararak adım atsalar da, gelinen noktada işletim sistemlerine katacakları yeniliklerde çok seçici olmayı ve yeni teknolojileri kabul etmekte daha yavaş kalmayı tercih ediyorlar. Bunun sebebi ise genellikle ticari başarı beklentisinin getirdiği baskı oluyor.

Amatör yazılım geliştiricilerinin ise ticari baskı gibi endişeleri bulunmuyor ve her türlü yeniliği özgürce işletim sistemlerine uygulayabiliyorlar. Bu nedenle günümüzün en yenilikçi işletim sistemleri, amatör geliştiricilerin ellerinden çıkıyor.

Bu makalemizde, Windows, Mac OS ve Linux dışındaki 10 işletim sistemini sizler için derledik. Tüm bu işletim sistemlerini disk imajı olarak indirerek, VirtualBox gibi bir sanal PC uygulamasıyla işletim sisteminize veya diskinize müdahale etmeksizin deneyebilirsiniz.


Masaüstündeki en iyi 10 alternatif işletim sistemini, galeri sayfalarımızda bulabilirsiniz...

Sonraki Haber

Forum