10 harika LEGO oyunu

LEGO'ların gerçekten sanala yaptıkları yolculukta, beğenerek oynayacağınız 10 Lego oyununu seçtik...

10 - The Logo Treasure Hunt

İlk Lego oyunumuz temelde basit gibi gözüken flash tabanlı ve internette bulunan bir yapım. The Lego Treasure Hunt isimli oyun tıpkı eski iki boyutlu adventure oyunlarına benziyor. Oyuncu olarak harita üzerinde bir gezintiye çıkıyoruz. Birçok farklı ufak haritadan oluşan yapımda farklı farklı eşyalar buluyor, bulduğumuz eşyaları kullanmak suretiyle bir sonraki haritaya geçiyoruz. Monkey Island ve de Axel & Pixel'e benziyen Treasure Hunt, renkli animasyonlarıyla dikkat çekiyor. Internet üzerinden ücretsiz bir şekilde Lego furyasına katılmak isteyenlerdenseniz, bu oyun iyi bir başlangıç olacaktır.

9 - Space Police – Galaxy City Gateway

Eğer Lego oyunlarına ulaşmakta zorluk çekenlerden ve de farklı bir yapım arayanlardansanız, direk olarak Lego'nun resmi sitesine girmek suretiyle Galaxy City Gateway'e ulaşabilirsiniz. Yapım bilindik bir "Top-down shooting" oyun modeli sunuyor. Spy Hunter ve River Raid gibi efsane oyunlara büyük benzerlik gösteren oyunda, kaçan düşman birimlerini yakalamaya çalışıyoruz. Pek tabii bu kovalamaca esnasında kullandığımız envai çeşit silah ve kaçmamız gereken birçok farklı engel de bizleri bekliyor. Eğer bilgisayar başında uzun saatler geçirenlerdenseniz, bu oyun kısa bir mola vermek için biçilmiş kaftan.

Futbol sadece PES ve FIFA'dan ibaret değil

Lego'lar Cadılık okulunda

8 - Lego Harry Potter: Years 1-4

Dünya çapında isim yapmış ve gişe rekorları kırmış Harry Potter isimli filmden yola çıkılarak üretilmiş olan yapım, aynı zamanda tüm oyun platformları için üretilmiş ilk Lego oyunu olma özelliğine de sahip. Günümüzde büyük başarıya sahip olan Lego oyunlarının da ilk mekaniklerinin temeline sahip olan Lego Harry Potter, sağladığı rahat ve kullanışlı ara yüzü ile sonradan çıkacak olan Lego Batman ve Star Wars gibi oyunların da atası sayılıyor. Kaliteli senaryo akışı, farklı büyü yapma dinamikleri ile oyuncuları kendisine çeken yapım, başta Harry Potter hayranları olmak üzere, farklı yaş gruplarından oyunculara hitap ediyor.

7 - Lego Soccer Mania

Birçoklarının gözünden kaçan Lego oyunlarından bir tanesi olan Lego Soccer Mania, halen oynanan eski Lego oyunları arasında yer alıyor. 2002 yılında çıkan yapım, aynı zamanda Lego oyun furyasının da başlangıcı denilebilir. Tıpkı Harry Potter'da olduğu gibi günümüzdeki yapımlara ilham kaynağı olmuş olan yapım, akıcı animasyonları, grafikleri ve oyun yapısı ile büyük ses getirmiş Lego oyunlarından bir tanesiydi. Her ne kadar bir Fifa ya da Pes kadar detaylı oyun yapısı bulunmasa da Lego oyunları arasına adını altın harflerle yazdırmış bir oyun oldu. Günümüz için eski bir görüşüne sahip belki ama Lego'larla maç yapmak isteyenler için bambaşka bir dünya sunuyor.

Filmlerden Lego'lara geçiş

Maceralar daha büyük haritalara taşındı

6 - Lego Indiana Jones: The Original Adventures

Listemizdeki en önemli Lego oyunlarından bir tanesine daha geldik. Lego Indiana Jones, yapılmış olan üç Indiana Jones filmindeki hikayeleri baz alan bir yapım. Tüm bu film senaryolarına bir Lego olarak dahil olmaksa filmin hayranlarını kalbinden vurmaya yetmişti. Lego serisine getirdiği en büyük yenilikse hali hazırda bulunan mekaniklere, kamçı ve farklı karakter davranışları oldu. Son Indiana Jones filmini bünyesine katmamış olsa da ilk üç filmi çok iyi bir şekilde kullanan yapım, oyuncuları gerçekten kendisine bağlayan aksiyon dolu Lego oyunlarından birisidir.

5 - Lego Batman: The Video Game

Indiana Jones'un oyuncuları götürdüğü diyarlardan çıkıp çokça merak edilen ve bir o kadar da sevilen Gotham City'nin kapılarını açan Lego Batman, aynı zamanda toplamda 30 seviyelik bir oyun yapısı sunmuştu. Indiana Jones'dan sadece birkaç ay sonra piyasaya çıkmasına rağmen sadece Batman adı ile bile milyonlarca kullanıcının dikkatini çeken yapım, oyun mekanikleri olarak da yine Indiana Jones'a büyük benzerlik gösteriyordu. Bu durum bazı merciler tarafından eleştirilmiş olsa da oyun içerisinde bulunan ufak bulmacalar ve Batman'i bir Lego olarak kontrol ediyor olmak onu listemize almaya yetti.

Farklı bir Lego oyun deneyimi; Crab Attack!

Ekranın çatladığı, dikkatlerin dağıldığı bir yapım

4 - Atlantis – Crab Attack!

Direk olarak Lego'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılabilen oyun, "Static first person shooter" kategorisinde bir yapım. Oyun amacıysa çok basit: Sahip olduğumuz araca ulaşmaya çalışan yengeçleri yok etmek. Oyun içerisinde bulunan ve tıpkı eski atari oyunlarında bulunan ekran kırılma ya da çatlama efektlerinin hakim olduğu Crab Attack!, bu özelliği ile oyuncularına daha dinamik ve gerçekçi bir yapı sunuyor. 3D gözlük ile 3D deneyimi de sunan yapım başında vakit geçirenlere bolca eğlence vaat ediyor. Bir noktadan sonra gelen yengeç saldırılarına yetişmek imkansıza yakın olsa da ücretsiz olmasıyla dikkatleri çeken Lego yapımları arasında yerini almayı başardı.

3 - Lego Star Wars: The Video Game

Bir anlamda Lego serisinin ne kadar büyüyeceğinin ilk sinyallerini verene yapım 2005 yılı ile piyasaya çıkmıştı. Filmlerle paralellik gösteren oyunda, Anakin Skywalkter ve onun sonunda nasıl karanlık tarafa geçtiğini birinci elden oynamamıza imkan tanıyan oyunda, Lego Soccer Mania'dan sonra animasyonlar ilk defa büyük değişiklik geçirdi ve kullanılan yani grafik motoru ile bambaşka bir boyutta Lego keyfi yaşamamıza imkan tanıdı. İçerisinde yüzler bulmaca bulunan oyunda, birbirinden farklı karakteri kontrol ederek çözüme ulaşmaya çalışıyorduk. Uzay savaşlarının da eklendiği yapım, sonradan çıkan Lego oyunlarına rağmen hala en iyilerden bir tanesi.

Star Wars furyası Lego'larla da sükse yaptı

Orjinal üçleme daha çok ilgi çekti

2 - Lego Racers 2

İlk oyununun ilgi görmesi ardından 2001 yılında karşımıza çıkan Lego Racers 2, PC'de dahil olmak üzere birçok platform için üretilmişti. Mario Kart'ın bir benzeri olan yapım, beş farklı dünyada geçiyordu. Sadece bulunan araçları kullanmanın ötesine geçen oyunda, kendimize özel araçlar yaratabiliyor ve üzerlerinde birçok değişiklik yapabiliyorduk. Sahip olduğu harita üzerinde istediğimiz gibi gezmemize olanak tanıyan yapımda, etrafta bulunan NPC'lerle konuşmak da mümkündü. Lego serisinin ürettiği en önemli yapımlardan bir tanesi olması yanı sıra, aynı zamanda da en iyi "kart racing" oyunlardan da birisi olarak bilinen Lego Racers 2, Lego'larla hızı yaşamak isteyenler için harika bir seçim.

1 - Lego Star Wars II: The Original Trilogy

Hangi Star Wars hayranına sorsanız, size ilk çekilen üçlemenin en iyisi olduğunu söyleyecektir. Öyle görünüyor ki bu duruma oyunlar da dahil zira Lego Star Wars II çıktığı günden itibaren toplamda sekiz milyon adet satarak, Lego oyunlarını herkese duyurduğu gibi, bu fenomenin ne kadar da büyük kitlelere hitap edebildiğini gösterdi. İlk üç filmi konu alan oyunda, Luke Skywalker'ın, sonradan babası olduğunu öğrendiği Darth Vader'a karşı verdiği savaşın ortasında bulduk kendimizi. Lego olarak olsun ya da olmasın, Darth Vader ile savaşma imkanı bu oyunu olup olabilecek en iyi Lego yapımları arasında ilk sıralara taşımaya yetti.

Sonraki Haber

Forum