32 GB'lık iPhone 7 şimdiden yetersiz!

16GB depolama alanı, iPhone 7 ile tarih oluyor. Peki ama 32 GB alan ile gelen en ucuz iPhone 7, kullanıcılar için ne kadar yeterli?

Apple, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen büyük etkinliğinde 16 GB'lık iPhone'ları artık geride bırakma yönünde önemli bir adım attı. Fakat öyle görünüyor ki 32 GB'lık iPhone'lar da kısa bir süre sonra artık yeterli gelmemeye başlayacak.

Firmanın yeni amiral gemisi modelleri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus için sunulan depolama alanı seçenekleri 32 GB, 128 GB ve 256 GB şeklinde. Bu da 16 GB'lık seçeneğin yeni iPhone'larla birlikte artık geride kaldığını gösteriyor. Fakat en uygun fiyatlı yeni iPhone'un; yani 32 GB'lık iPhone 7'nin de muhtemelen hiç kimse için yeterli olmayacağını şimdiden söylemek mümkün. Bunun en önemli nedenleri kullanıcıların uygulamalara ve fotoğraf çekmeye olan yoğun ilgisi.

IHS analisti Ian Fogg tarafından konuyla yapılan açıklamada da belirtildiği gibi "yalnızca birkaç uygulamadan yararlanan kullanıcılar bile, eğer iPhone 7'nin kamerasını kullanacaklarsa yeni iPhone'da daha geniş alanlara ihtiyaç duyacak."

Günümüzde artık taşınabilir fotoğraf albümleri olarak da işlev gören akıllı telefonlarla çekilen her bir kare, birkaç MB büyüklüğünde; 4K videolar ve Live Photos özelliği bu yükü daha da arttırıyor.

Bazı küçük boyutlu uygulamalar 10 ya da 20 MB olsa da, bunların çoğu artık 60 MB ya da 100 MB aralığında değişiyor. Facebook'un 151 MB, Google Chrome'un 175 MB, Apple'ın Garageband'inin 1.5 GB olduğu mevcut şartlarda film ya da dizi dosyaları saklamak da depolama alanlarını oldukça zorluyor.

Sonraki Haber

Forum