3D Kameralı, Home Düğmesiz Bir iPhone 8 Sızdı!

iPhone 8'in tasarımına ait ilk kayda değer sızıntılar, gelmeye başladı! İşte yeni ipuçları veren iPhone 8 çizimleri...

iPhone 8 söylentileri konusunda kıtlık çekmiyoruz ancak telefonun görüntüleri hakkında aynısını söylemek pek mümkün değil. Henüz iPhone 8'in fotoğrafına sahip değiliz ancak yeni ortaya çıkan çizimler, Apple'ın bir sonraki telefonu hakkında ipucu verebilir.

Daha önce Galaxy S8'i gerçekten sızdırmayı başaran @VenyaGeskin1 tarafından paylaşılan şematik, bir prototipi temel alıyor, bu yüzden tasarımın gelecekte değişme ihtimali var. Resimde herhangi bir açıklama bulunmuyor ancak tamamen camdan veya ekrandan oluşan, home düğmesi bulunmayan bir ön yüz görüyoruz. Bu durumda parmak izi, konuşulduğu gibi ekranla bütünleşik olabilir. Çizimlerden arka kameranın konumunun değiştiğini, çift lensin iPhone 7 Plus'taki gibi yan yana değil üst üste durduğunu da anlıyoruz.

Cihazın yan taraflarındaki düğmelerin konumları da değişmiş görünüyor. Bunların dışında tasarımın iPhone 7'ye benzediğini, anten bantlarının yine alt ve üst tarafta yer aldığını, hoparlör ızgaralarının yine altta bulunduğunu görüyoruz. Göze çarpan bir başka önemli değişiklik, ön yüzdeki fazladan sensör. Bu sensör, bir iris tarayıcısı veya 3 boyutlu kamera olabilir.

Bir fabrika çalışanı tarafından çizildiği iddia edilen görüntülerde ise aynı tasarımı, bu kez açıklamalarıyla birlikte görüyoruz. Açıklamalar, ön ve arka kameraların 3 boyutlu olduğunu söylüyor. Apple'ın artırılmış gerçeklik üzerindeki çalışmalarını düşünürsek, fotoğraflara üç boyutlu efektler ekleyebilme gibi işlevler bizi bekliyor olabilir.

Tüm bu görüntüler gerçek olsa bile, dedikodulara dikkatle yaklaşmakta fayda var çünkü Apple'ın değişiklik yapma ihtimali her zaman var.

Sonraki Haber

Forum