48 Megapiksellik Telefon Geliyor!

Dünyanın en çok satan akıllı telefon üreticileri arasına giren Çinli dev, şimdi de 48 megapiksellik kameraya sahip bir telefon için çalışıyor!

Xiaomi hali hazırda dünyanın en çok satan akıllı giyilebilir aksesuar markalarından biri konumunda. Daha açık konuşmamız gerekirse Çinli teknoloji devi, Apple ve Samsung gibi markaların hemen gerisinde bulunuyor. Şirket üst düzey-fiyat performans sunuyor.

Xiaomi'nin başarılı olduğu tek sektör bu değil. Çinli firma; Samsung, Huawei ve Apple'ın ardından dünyadaki dördüncü büyük akıllı telefon üreticisi konumunda ve doğal olarak, muazzam satış rakamlarına imza atıyor.

Şimdi gelen haberler, daha doğrusu şirketin yayınladığı bir fotoğraf, Xiaomi'nin yine heyecan verici bir telefon için çalıştığını iddia ediyor. Xiaomi'nin yeni modeli tam 48 megapiksellik bir kamera sunacak. Telefonun tanıtımı Ocak ayından gerçekleşecek. Xiaomi'nin rakiplerinden Nokia'nın Lumia 1020 modeli; 41 megapiksellik fotoğraf makinesi ve Huawei Mate 20 ailesi; 40 mgepiksellik kamera teknolojisi ile karşımıza çıkmıştı. 

Yüksek piksel sayısı fazlasıyla ilginç bir yaklaşım. Bu değerler; Xiaomi Mi 8'in iki-mercek dikey kurulumunu takip edebilir. Ama yine de, telefonda kaç kamera bulunduğunu şimdilik bilmiyoruz. 

Xiaomi'nin kullandığı 48 MP'lik sensör başka detaylar hakkında da ipuçları veriyor: Sony IMX586 (Temmuz ayında duyuruldu) veya Samsung'un ISOCELL Bright GM1 (Ekim ayında açıklandı) sensörleri, telefon modelinde kolayca kullanılabilir. 

Sonraki Haber

Forum