5 yıl içinde ölme riskiniz ne kadar?

5 yıl içerisinde ölme riskiniz sizce ne kadar? Bu siteye girin; cevabı gözlerinizle görün!

Bazı faktörlerin yaşam süresini doğrudan etkilediğini biliyoruz. Örneğin sigara içmek, hareket eksikliği, yüksek beden kütle indeksi gibi durumların ölüm riskini arttırdığı, bilinen bir gerçek.

Peki, eğer 40 ila 70 yaş aralığındaki biriyseniz ve önümüzdeki beş yıl içinde ölme riskinizin ne kadar olduğunu merak ediyorsanız, artık bunu hesaplayan bir sistem var. Ubble isimli bir İngiliz kuruluşu tarafından geliştirilen ve Ubble Risk Hesaplayıcı adı verilen sistemi kullanarak hem 5 yıl içinde ölme riskinizi, hem de "Ubble yaşınızı" (risk profilinizi, aynı cinsiyette ortalama bir kişinin yaşı ile karşılaştıran tek basamaklı sayı) öğrenmeniz mümkün.

Oldukça geniş bir araştırma grubunu inceleyen ve derleyen çalışma sonucunda en detaylı sistem kurulmuş durumda. Firmanın söylediğine göre, çıkan risk oranlarını kişisel şans olarak değil, toplum içerisindeki istatistik olarak görmek gerekiyor. Ayrıca bu sistemin sadece 40 ve 70 yaş aralığı ve Birleşik Krallık için geçerli olduğunu unutmamak gerekiyor.

Sistemin size oranlarınızı vermesi için kullanılan araç, 11 ile 13 arasında soru sormakta ve bu soruların sonuçlarına göre "özel sayınızı" belirlemekte. Ancak sitede önemli bir uyarı da bulunmakta: "Bu site medikal veya profesyonel servis tavsiyesi sağlamaz. Bu site tarafından sunulan bilgilerin sağlık profesyonelleri tarafından önerilen medikal tavsiyelerin yerine geçmeleri amaçlanmamaktadır."

Sonraki Haber

Forum