6. nesil iPad Air'in ilk görüntüleri internete sızdı

Apple, önümüzdeki aylarda büyük ekranlı bir iPad Air tanıtmayı planlıyor. Ve merakla beklenen 12.9 inç boyutundaki bu iPad Air'in tasarımı şimdiden sızdırıldı.

Apple'dan resmi bir açıklama olmasa da 6. nesil iPad Air'in bu yıl içinde piyasaya sürülmesi bekleniyor. Ancak cihazın yakın zamanda tanıtılması beklenirken şimdiden bazı görseller ortaya çıktı.

91mobiles aracılığıyla sızdırılan görsellerin iPad Air 6'nın CAD çizimleri olduğu iddia ediliyor. Görsellere göre yapılan en büyük değişiklik, 5. nesil iPad Air 2022'de 10.9 inç olan ekran boyutunun 12.9 inçe çıkmış olması.

Arka taraftaki kamera açısından da ufak bir değişiklik yapılmış gibi görünüyor. Mevcut iPad Air'in tek bir lens etrafında çok basit bir kamera çıkıntısı var, ancak bu görsellerde hem lens hem de flaş etrafında bir çıkıntı görülüyor.

Tabletin önceki modellerinde olduğu gibi, cihazın kenarındaki Touch ID düğmesi hala duruyor ve her zamanki USB-C bağlantı noktası ile güç ve ses düğmeleri de sızdırılan görsellerde görülebiliyor.

91mobiles tabletin Apple'ın M2 çipinden güç alacağını belirtirken, diğer kaynaklar bunun yerine en yeni M3 çipin kullanılacağını öne sürüyor. Her iki durumda da tablet piyasaya çıktığında güçlü bir cihaz olacak diyebiliriz.

Yeni 12.9 inç boyutuyla iPad Air'i, şu anda 11 inç ve 12.9 inç versiyonları bulunan daha pahalı iPad Pro modellerinden ayıran çok daha az şey olacak. Ama bu tabletlerin de bu yıl içinde bir noktada yenilenmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Forum