7'nin uğuru: Beta sürümün tarihi kesinleşti

Win 7'nin beta sürümünü bekleyenlere müjde: Beta sürümün çıkış tarihi belli oldu. İşte o tarih...

Yazılım devi Microsoft bir sonraki işletim sistemi Windows 7 ile ilgili çalışmalarına hızla devam ediyor. Daha önceki bir haberimizde bu yoğun geliştirme sürecinin ilk meyvesi olan beta sürümün ocak ayında indirilmeye sunulacağından bahsetmiştik.

Branş çevrelerindeki kaynaklardan alınan bilgilere göre Windows 7'nin halka açık beta sürümü 7 Ocakta indirilmeye sunulacak. Şu ana kadar resimleri yayımlanan ve performans testlerine tâbi tutulan 6956 numaralı derlemeden farklı olarak beta sürümün derleme numarası 7000 (build 7000) olacak. Derleme numarasının tam uzantısı ise şu şekilde: 7000.0.081212-1400.

Beta sürümün İngilizce, Almanca, Japonca, Arapça dillerinde sunulacağı ve Hindu dili için ayrı bir dil paketi çıkarılacağı ise Supersite Blog'unda ortaya çıktı. Ayrıca beta sürüm hakkında şunu belirtmekte fayda var: Microsoft, Windows 7'nin beta sürümünün final sürümdeki tüm özellikleri bünyesinde barındıracağını doğrulamıştı. Yani beta sürümde ne sunulursa final sürümde de o olacak; yeni özellikler eklenmeyecek. Beta ve RC test süreçleri sadece hata bulma/düzeltme ve ince ayar yapma amacına hizmet edecek.

Sonraki Haber

Forum