735 km/saat rüzgara karşı durabilir misiniz?

Saatte 735 km hızla esen rüzgarın karşısında dursanız, yüzünüz nasıl olurdu? Cevap bu videoda gizli!

Rüzgarlı bir günde rüzgarın karşısına geçtiğinizi düşünün. Şimdi rüzgarın biraz daha sert estiğini düşünün. Muhtemelen 1946 çekilen bu filmdeki gönüllünün yaşadıklarına yaklaşamayacaksınız.

Yaklaşık 70 yıl önce National Advisory Committee for Aeronatics (NACA) araştırmacıları tarafından çekilen bir videoda gönüllü bir kişi, 735 km/saatlik yapay rüzgara maruz kalıyor. Sessiz videoda önce kurban "Subject #1" koltuğa yerleştiriliyor ve rüzgarın seviyesi yavaş yavaş artırılıyor. Belirli bir noktadan sonra deneğin gömleğinin uçuşmaya başladığı gözleniyor. Daha sonrasında işler biraz sertleşiyor ve deneğin yanakları bayrak gibi dalgalanmaya başlıyor. Bu işkencenin ardından deneğin normal hayata kolayca dönüp dönmediğini merak etmiyor değiliz.

NASA, rüzgar tünelinin 1936'da 266.000 dolar maliyetle inşa edildiğini söylüyor. Uzay dairesi, bu yapıyı "dünyanın ilk yüksek hızlı tüneli" olarak nitelendiriyor. Video bir süredir herkese açık olsa da kalitesi artırılmış bu sürümü, YouTube'da yeni yayınlandı. Videoyu izledikten sonra rüzgar hakkındaki fikirleriniz tamamen değişebilir.

Sonraki Haber

Forum