ABD’de Coinbase davası için çağrı

ABD’de kripto para lobicileri, SEC’in Coinbase'e açtığı davaya yönelik 'ret' çağrısı yaptı.

ABD’de kripto para lobicileri, mahkemeyi SEC’in Coinbase davasını reddetmeye çağırdı. Lobiciler arasında ABD Senatörü Cynthia Lummis, bazı kripto lobi kuruluşları ve profesörler yer aldı.

Amicus curiae özeti sunan kurum ve milletvekilleri, SEC’in Coinbase davasında yetkilerini aştığını ifade etti. Özette, SEC’in Coinbase gibi kripto platformlarına aynı anda kayıtsız menkul kıymet borsası, komisyoncu, kayıtsız takas odası olduğunu iddia ederek yetkilerini aştığına vurgu yaptı. SEC, bu yılın haziran ayında Coinbase ve Binance aleyhine dava açmıştı.

Kripto destekçisi kuruluşlardan Coinbase’e destek

Blockchain Association, Crypto Council for Innovation, Chamber of Digital Commerce, DeFi Education Fund, Chamber of Progress, Consumer Technology Association, Andreessen Horowitz ve Paradigm gibi girişim şirketleri ile akademisyen ve milletvekilleri toplam altı brifing sundu.

Coinbase, SEC’in işaret ettiği işlemlerin bir yatırım sözleşmesi tanımını karşılamadığını savunmuştu. Borsaya göre bu nedenle menkul kıymetler yasasının ihlal etmediklerini iddia etmişti.

Tüm kurumlar, düzenleyicilerin Kongre onayı olmadan yetkilerini geniş ölçüde aşamayacağına belirtti. Bu noktada Yüksek Mahkeme’nin yakın zamanda West Virginia Çevre Koruma Ajansı davasına atıfta bulunuldu.

ABD Senatörü Cynthia Lummis ile Kirsten Gillibrand dahil olmak üzere milletvekilleri son yıllarda SEC‘in yetki alanları ile ilgili yasa tasarısı sunulduğunu belirtti. Milletvekilleri, SEC’in yetki alanının nerede olduğunu ve CFTC‘i ile hangi konularda ayrışabileceğine dikkat çekti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum