AirPods ile yeni AirPods 2'yi Karşılaştırdık!

Apple'ın yeni tanıttığı AirPods 2 ile eski model AirPods arasındaki farklar neler? İki kulaklığı karşılaştırdık!

Apple'ın kablosuz kulaklıklarının yeni modeli AirPods 2, uzun zamandır süren sızıntıların arkasından sonunda tanıtıldı. İlk AirPods'un tanıtımının arkasından geçen 2 yıl sonra gelen yeni kulaklıklar, elbette bazı yeni özellikler getiriyor. Bu makalemizde iki kulaklık arasındaki farklardan bahsedeceğiz, ancak ilk önce fiyattan bahsedelim.

AirPods 2 vs AirPods: Fiyat

AirPods ve AirPods 2 arasında herhangi bir fiyat farkı yok. Yani, AirPods 2 de, AirPods ilk çıktığında sahip olduğu fiyattan satışa sunuluyor. Yeni AirPods 2'nin fiyatı şarj kutusuyla beraber 159 dolar. Eğer AirPods 2'yi kablosuz olarak şarj etmek isterseniz, bu defa bu aparatla beraber ödemeniz gereken fiyat 199 dolar oluyor. Kablosuz şarj kitini ayrı olarak 79 dolara satın alabildiğinizi de belirtelim.

Peki, AirPods 2'nin Türkiye fiyatı nedir? AirPods 2 Türkiye fiyatı 1099 TL olarak açıklandı. Eğer AirPods 2'yi kablosuz şarj kutusuyla satın almak isterseniz ise ödeyeceğiniz meblağ tam 1399 TL. Bu arada yine kablosuz şarj kutusunu ayrı olarak satın alabileceğinizi ve bunun için de 549 TL vermeniz gerektiğini söyleyelim.

AirPods 2 vs AirPods: Tasarım

AirPods 2 ile AirPods arasında tasarım açısından büyük bir fark yok. Apple'ın kendine özgü tasarım tarzı, AirPods 2'de de sürüyor. Bu kulaklık yapısının her kullanıcı tarafından sevilmediği aşikar, ancak AirPods kullananlar da rahat olduğunu savunuyor. Bu noktada AirPods'u rahat bulanların AirPods 2'den de memnun kalacaklarını söyleyebiliriz.

Daha önce sızıntılarda ortaya çıkan siyah renkli AirPods 2 ise henüz ortada yok, gelir mi bilinmez. Bu noktada da AirPods 2'nin yine sadece beyaz renkle geldiğini söyleyelim.

AirPods 2 vs AirPods: Özellikler

AirPods 2'de cihazın içindeki ses işlemcisi de değiştirilmiş. AirPods 1'de W1 yongası kullanılırken, AirPods 2 ile H1 yongasına geçilmiş. Peki, bununla ne sağlanıyor?

AirPods 2'de kullanılan H1 yongası ile Apple, pil performansında iyileştirme sunduğunu iddia ediyor. Yüzde 50 daha fazla konuşma süresi sunacağını söyleyen Apple, elbette bunda ne kadar başarılı olmuş; bunu ancak AirPods 2'yi inceledikten sonra söyleyebileceğiz.

H1 yongasıyla gelen bir diğer özellik de "Hey Siri" komutu oluyor. iOS 12.2 ile gelen "Hey Siri" komutunu destekleyebilen AirPods 2, böylece kullanıcılarına kulaklığa dokunmadan çağrı başlatma, Apple Music veya Spotify'da müzik çalma, uygulama çalıştırma gibi pek çok özelliği sunuyor.

Peki, yonganın değiştirilmesiyle beraber ses konusunda bir yenilik var mı?

AirPods 2 vs AirPods: Ses Performansı

AirPods 2'de AirPods 1'e göre ses konusunda herhangi bir performans farkı yok. En azından Apple, eski nesil ve yeni nesil kulaklık arasındaki ses kalitesinde herhangi bir fark ortaya koymadı.

Sonuç

Sonuç olarak AirPods 2'nin AirPods 1'e göre pek büyük farklar sunduğunu söylemek zor. Apple, cihazları aynı fiyattan satışa sunarak da bir nevi kısmi özelliklerle güncellemiş durumda olduğunu söyleyebiliriz. Bir miktar daha uzun pil ömrü ve gelen Hey Siri özelliğiyle beraber ilk kez AirPods satın alacak kullanıcılar için tercih sebebi olabilir, fakat halihazırda AirPods kullananlar için cihazlarını yenileme konusunda teşvik yaratmadığı bir gerçek.

Sonraki Haber

Forum