122.000 takipçisi var, sosyal medyadan ayda 3.300 dolar kazanıyor ama gerçek değil

Instagram'da 122.000 takipçisi olan ve sosyal medyadan para kazanan Aitana Lopez isimli güzel modelin sadece tek bir sorunu var: Gerçek olmaması...

Çoğu insanın yapay zeka hakkındaki en büyük korkusu, muhtemelen mesleklerinde artık kendilerine ihtiyaç duyulmaması. Bazıları bunun sadece bilim-kurgu filmlerinde görebileceğimiz bir düşünce olduğunu savunurken, bazıları gerçekleşme ihtimalinin yüksek olduğunu savunuyor. Ancak ortaya çıkan bir habere göre, bu durumdan korkanlar çok da haksız sayılmazlar.

Elon Musk, bu ayın başlarında Londra'da düzenlenen Yapay Zeka Güvenlik Zirvesi sırasında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'a yapay zekanın meslekleri ortadan kaldıracağı bir zamanın geleceğini söyledi. Musk, "İlk kez, en zeki insandan daha zeki bir şeye sahip olacağız. Hiçbir işe ihtiyaç duyulmayan bir noktaya gelinecek. Eğer bir işiniz olmasını istiyorsanız, kişisel tatmin için bir işiniz olabilir, ancak yapay zeka her şeyi yapabilecek." dedi.

Musk'ın bahsettiği türden bir örnek, ilk yapay zeka modelini tasarlayan influencer ajansı The Clueless'tan geliyor. Ajans, Instagram hesabında 122.000 takipçisi olan 25 yaşındaki Aitana Lopez'i, gerçek hayattaki influencer ve modellerle uğraşmanın çok zor olduğuna karar verdikten sonra yapay zeka ile tasarladığını iddia ediyor. Başka bir deyişle bu kadar abone, aslında var olmayan ve yapay zeka ile oluşturulan sanal bir mankeni zengin ediyor.

Ajans, Aitana'dan ayda ortalama 3.300 ABD doları gelir elde ettiği söylüyor. Bu paranın çoğu ise sosyal medya reklamlarından geliyor.

Instagram profilinde açıkça bir "#aimodel" olduğu belirtiliyor, ancak hayranları için bunun bir önemi yok. her halükarda yapay zekaya sosyal ağdaki genç kadınlardan biriymiş gibi davranmaktan geri durmuyorlar. Aitana'yı oturma odasında bir kanepenin önünde gösteren "Domingo chill en casita" başlıklı yeni bir gönderiye verdiği yanıtlar ateş ve kalp emojileriyle dolu. Twitter ve Instagram hesaplarının yanı sıra kendine ait NSFW Fanvue sayfası da var.

Sonraki Haber

Forum