Ak Yatırım, Stablex’i Satın Alıyor

Ak Yatırım, Stablex‘i satın almak için resmi girişimlere başladığını duyurdu.

Türkiye’de kripto paralara olan yüksek ilgi, kurumsal şirketlerin de dikkatini çekiyor. Önde gelen bankalardan biri olan Akbank’ın iştiraki Ak Yatırım, kripto sektörü için önemli bir adım attı. Ak Yatırım, Stablex‘i satın almak için resmi girişimlere başladığını duyurdu.

Akbank iştiraki Ak Yatırım, Stablex borsasının çoğunluk hisselerini satın almak için resmi girişimleri başlattı. Ak Yatırım’ın 14 Mart’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Stablex‘in çoğunluk hisselerinin devralınabilmesi amacıyla pay alım ve iştirak sözleşmesi imzalandığı bildirildi. Açıklamada, devir işleminin Rekabet Kurulu’nun onay vermesi ve sözleşmede düzenlenen diğer ön şartların yerine getirilmesi ile gerçekleştirileceği kaydedildi. Devir bedeli ödemesinin ise kapanış tarihinde yapılacağı ifade edildi. Rekabet Kurumu da başvurunun işleme alındığını bildirdi.

Akbank’ın Stablex’i satın almak için görüştüğü iddiaları geçen yıl ağustos ayında ortaya çıkmıştı. Stablex borsası, 2020 yılında Jihad Shannak tarafından kuruldu. Stablex CEO’su Turgut Güney de uzun yıllar Akbank bünyesinde yönetici olarak görev yapmıştı. Güney, 2011 ve 2017 yılları arasında Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdür Yardımcılığı (COO) görevini üstlenmişti.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.
Sonraki Haber

Forum