AMD, COMPUTEX 2022'de En Son Teknolojilerini Tanıttı

AMD, AMD Başkanı ve CEO'su Dr. Lisa Su ve diğer AMD yöneticilerinin katıldığı COMPUTEX 2022 açılış konuşmasında şirketin en son endüstri lideri bilgi işlem yeniliklerini tanıttı.

AMD, AMD Başkanı ve CEO'su Dr. Lisa Su ve diğer AMD yöneticilerinin katıldığı COMPUTEX 2022 açılış konuşmasında şirketin en son endüstri lideri bilgi işlem yeniliklerini tanıttı:

AMD Ryzen 7000 Serisi Masaüstü İşlemciler: Yeni 5nm “Zen 4” mimarisi üzerine inşa edilen yeni işlemciler, çekirdek başına L2 önbellek miktarını iki katına çıkaracak ve tek iş parçacıklı performansta yüzde 15'ten fazla artış sağlayarak inanılmaz bir bilgisayar deneyimi sağlayacak. İşlemciler ayrıca AMD RDNA 2 mimarisi tabanlı hafif hizmet grafikleri ve DDR5 ve PCI Express 5.0 desteği içeren yeni bir 6nm G/Ç kalıbına sahip olacak.

AMD Soket AM5 Platformu: Ryzen 7000 Serisi masaüstü işlemciler için tasarlanan yepyeni LGA Soket AM5 platformu, masaüstü bilgisayar kullanımına daha fazla özellik getirmek için çalışacak. AM5 anakartlar, farklı özelliklere sahip üç farklı katmanda sunulacak: AMD X670 Extreme, AMD X670 ve AMD B650.

“Mendocino” İşlemciler: “Zen 2” çekirdekleri ve RDNA 2 mimarisi tabanlı grafiklere sahip olan en yeni Ryzen Mobile işlemcilerin, 2022'nin 4. çeyreğinde OEM ortaklarından temin edilebilecek ilk sistemlerle mükemmel bir performans ve değer kombinasyonu sunması bekleniyor.

AMD SmartAccess Storage:
Akıllı teknoloji ailesinin en yeni üyesi olan AMD SmartAccess Storage, oyun yükleme sürelerinin azaltılmasına ve doku akışının hızlandırılmasına yardımcı oluyor.

Yeni AMD Advantage Sistemi:
Corsair, oyuncular ve yayıncılar için özel olarak AMD Advantage ile tasarlanan ilk dizüstü bilgisayarını piyasaya sürüyor.

Sonraki Haber

Forum