AMD'den Windows'a Android uygulama mağazası

AMD, Windows PC'ler için Android mağazası açtı! Kulağa garip gelen bu cümlenin detayları içeride...

AMD, içinde 675.000 Android uygulamasının da bulunduğu AMD'li Windows PC'lerine özel oyun ve uygulama portal'ını kullanıma sundu. Android uygulamalarını bilgisayarınıza getiren BlueStacks ile beraber çalışan AMD'nin yeni yazılımı AMD AppZone, AMD Radeon grafikleri ve AMD hızlandırışmış graik birimleri (APU) için optimize edilmiş yazılımları göstermeyi amaçlıyor.

Mağazada listelenen uygulamaların çoğu bir indirmeden ziyade sizi farklı bir konuma yönlendiriyor. Örneğin Photoshop CS6'ya tıkladığınızda Adobe'un ürün sayfası açılıyor. Ancak sitedeki Android uygulamalarından birine tıkladığınızda bir Windows Installer paketine yönlendiriliyorsunuz. Bu paketin içinde BlueStacks Player'ın AMD sürümü yer alıyor.

2011'de tanıtılan BlueStacks, Windows masaüstünde sanal bir Android cihazı oluşturuyor ve Android telefonunuzda çalıştırdığınız uygulamaları PC'nizde çalıştırmanıza izin veriyor. AMD, BlueStacks'in bu sürümünün AMD için OpenGL ekran kartı hızlandırmasıyla donatıldığını söylüyor. Bununla birlikte yazılım, AMD donanımı olmayan PC'lerde de çalışıyor.

Sonraki Haber

Forum