AMD'nin yeni AM4 Anakart Yazılımı Ryzen'in Sorunlarını

AMD, Ryzen işlemcilerde yaşanan bellek sorunlarını gidererek overclock'çuları sevindirdi!

AMD'nin yeni Ryzen işlemcileri piyasaya sürüldüklerinden beri bellek sorunları yüzünden bir çok kullanıcının başını ağrıtıyor. Belleğin hızı ve gecikmesi Ryzen'in performansında büyük rol oynuyor ama erken AM4 anakartlar sağlam bellek overclock seçenekleri sunamadılar. Ryzen bilgisayarlar DDR4-3200 ile en yüksek hızlarına ulaşabiliyor ve desteklenen frekans menzili 266MT/s parçalarında gerçekleşiyor, bu da bazı donanımların maximum hıza ulaşamadığı ve daha düşük bir frekansa geçtiği anlamına geliyor.

Neyse ki, AMD'nin yayınladığı yeni güncelleme bu çılgınlığa bir nokta koyuyor.

AMD yaptığı açıklamada "AMD Generic Encapsulated System Architecture" (AGESA) ile Ryzen'nin bellek overclock senaryolarında çok daha iyi performans göstermesini sağlayacağını söyledi. AM4 anakart üreticileri AMD'nin AGESA'sını kullanarak yeni BIOS'lar geliştiriyor. Yeni yazılım 26 yeni RAM ayarı sunuyor.

AGESA 1.0.0.6 ile birlikte gelen en büyük yenilik, kullanılabilir bellek hızı seçeneklerinin artması. RAM'in frekansını, sistemin referans saatini değiştirmeden 4000MHz'e kadar çıkarabilir ve bunu 133MT/s aralıklarla yapabilirsiniz. Bu da çok daha geniş bir overclock yelpazesi anlamına geliyor. AMD'nin yeni yazılımı ayrıca bellek emir oranını 1T'den 2T'ye çıkarabilmenize olanak tanıyor.

Sonraki Haber

Forum