Android 15, ekranın açık kalma süresinde yeni bir devrim yapabilir

Android 15'te keşfedilen yeni bir özellik, telefonunuzu kullanıp kullanmadığınızı anlayarak ekranın açık kalma süresini uyarlanabilir bir şekilde kontrol edecek.

Google, Android 15’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şubat 2024’te başlayan Android Önizleme programı, 2024’ün sonlarına doğru planlanan kararlı sürüm çıkana kadar devam edecek. Mart ayında sunulan Android 15 Geliştirici Önizleme 2 ise Android akıllı telefonunuzdaki uygulamaların ve verilerin gizliliğini artıracak yeni bir özelliği de bünyesinde barındırıyor gibi görünüyor.

Android 15 Geliştirici Önizleme 2 sürümünde yeni bir “Uyarlanabilir Zaman Aşımı” ayarı için bazı kod satırları tespit edildi. Satırlardaki açıklamaya göre, uyarlanabilir zaman aşımı özelliği “cihazınızı kullanmıyorsanız ekranınızı otomatik olarak belirlenen süreden daha erken kapatıyor.

Kısaca açıklamak gerekirse bu özellik, siz ekranın açık kalma süresini 1 dakikaya ayarlasanız bile, telefonu bıraktığınızda Android bunu anlayacak ve ekranı 1 dakika dolmadan kapatacak.

Açıklamada bunun nasıl çalışacağı belirtilmese de telefonunuzu kullanıp kullanmadığınızı tespit etmek için gelişmiş sensörlerinin, ön kameralarının veya her ikisinin bir kombinasyonunun kullanılacağı tahmin edilebilir.

İlginç bir şekilde, bu kodların com.google.* ad alanı altındaki sınıflara ait olduğu görülüyor. Bu, uyarlanabilir zaman aşımı özelliğinin Android 15’in açık kaynaklı yapısının bir parçası olmayabileceğini ve Google’ın Pixel telefonları için Android 15 yapısının bir parçası olabileceğini öneriyor.

Uyarlanabilir zaman aşımı özelliği, kullanıcının telefonu kullanıp kullanmadığını akıllıca algılayacağından ve kullanılmadığında ekranı kapatarak başkalarının telefonunuzun verilerine erişmesini zorlaştıracağından dolayı oldukça kullanışlı olabilir. Ayrıca, daha uzun ekran süresi telefonunuzun pilinin hızla tükenmesi anlamına geldiğinden dolayı pil ömrünün artmasına da yardımcı olacaktır.

Sonraki Haber

Forum